Antena Căutare

Ce se întâmplă cu rezervele de alimente ale Ucrainei. Anunțul făcut de premierul Denîs Șmîhal, mâna dreaptă a lui Zelesnky

Premierul Ucrainei a anunțat că guvernul pe care îl conduce va crea rezerve de alimente pentru a asigura hrana atât populației civile, cât și a soldaților.

Colaj cu Volodimir Zelenski și cetățeni ucraineni Galerie
Șeful Guvernului de la Kiev a anunțat că Statul se va asigura ca populația și forțele armate să aibă suficientă hrană în timpul invaziei Rusiei. | Profimedia

Șeful Guvernului de la Kiev a anunțat că Statul se va asigura ca populația și forțele armate să aibă suficientă hrană în timpul invaziei Rusiei.

Citește și: Ce spune Zelenski despre acuzaţiile Rusiei privind pregătirea unor atacuri chimice: „Treceţi la „dechimizarea” Ucrainei?”

Denis Șmigal, premierul Ucrainei: Statul va reface stocurile de cereale

„Statul va reface stocurile de cereale şi de alte produse în cantităţi pentru consumul anual al întregii ţări, din bani de la bugetul de stat", a anunțat mâna dreaptă a președintelui Volodimir Zelenski, Denis Șmigal, potrivit Reuters.

În Ucraina se vor începe însămânțările agricole în zonele sigure, având în vedere că de regulă această activitate se practică la începutul lui martie.

Ucraina este un mare exportator de alimente, însă mai mulți analiști economici au anunțat că invazia rușilor le va afecta drastic producția agricolă, potrivit Digi24.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

Volodimir Zelenski, mesaj din timpul războiului cu Rusia: „Războiul trebuie să se termine”

Volodimir Zelenski transmite zilnic mesaje din miezul războiului dintre Rusia și Ucriana. Recent, președintele ucrainean a transmis un mesaj în care a încurajat intenția anunțată de SUA şi Marea Britanie care vor interzice importurile de petrol rusesc.

Citește și: Pe el îl cunoaște toată lumea, dar puțini știu că tatăl lui Volodimir Zelenski este faimos. Cu ce se ocupă și ce avere are

„Le sunt recunoscător ruşilor care susţin Ucraina şi ies în stradă în fiecare zi şi luptă pentru noi şi pentru ei înşişi. Ei luptă pentru pace. Războiul trebuie să se termine. Este necesar să ne aşezăm la masa negocierilor, dar pentru discuţii oneste şi de fond şi în interesul oamenilor, nu pentru o veche ambiţie criminală. Lumea nu crede în viitorul Rusiei, nu vorbeşte despre asta. Nu există un singur cuvânt, nicio singură perspectivă. Ei vorbesc despre noi, ne ajută. Sunt gata să ne ajute cu reconstrucţia după război. Pentru că toată lumea a văzut că, pentru oamenii care se apără atât de eroic, va veni „după război”, a continuat Zelenski.

Volodimir Zelenski a decis retragerea soldaților ucraineni din misiunile de menținere a păcii în lume.

Când vor reuși să adere Ucraina, Georgia şi Republica Moldova la Uniunea Europeană. Explicația Secretarului de Stat fran... Care sunt cele 6 condiții ale Rusiei pentru încetarea focului. Ce pretenții are Vladimir Putin pentru a opri războiul di...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x