Antena Căutare

Ce tare! Primăria din Valencia, CADOU special pentru femei: Semafoare cu siluete de ambele sexe, nu numai de bărbați

Luna MARTIE este despre femei. Cadouri peste cadouri, declaraţii siropoase şi muuuulte flori. Şi totuşi nimeni nu s-a gândit, până acum, la asta. De ce apar doar siluete de bărbaţi la semafor? Pentru a opri această “nedreptate”, primăria din Valencia realizează o campanile specială

Luna MARTIE este despre femei. Cadouri peste cadouri, declaraţii siropoase şi muuuulte flori. Şi totuşi nimeni nu s-a gândit, până acum, la asta. De ce apar doar siluete de bărbaţi la semafor? Pentru a opri această “nedreptate”, primăria din Valencia realizează o campanile specială

Primăria orașului spaniol va instala, începând de luni seara, semafoare pe care să figureze și siluete de femei nu numai de bărbați, scriu cei de la ABC.es.
Inițiativa este un cadou cu totul special pe care autoritățile vor să-l facă doamnelor și domnișoarelor pentru 8 martie, Ziua Internațională a Femeii.
Inițial, semnalele luminoase care nu mai fac discriminare de gen vor fi montate în centrul portului de la Marea Mediterană, la o trecere de pietoni din apropiere de Plaza de Toros, urmând că treptat să se extindă și în restul cartierelor.
Ideea semafoarelor pe care să apară și siluete de femei îmbrăcate în fustă nu este o premieră în Spania, întrucât a fost implementată deja cu succes în mai multe localități.
ISTORIA SEMAFOARELOR PENTRU PIETONI!
Primele semafoare pentru pietoni au apărut în anii '50. Ideea unui omuleţ care să simbolizeze pietonul i-a venit psihologului german Karl Peglau, în 1961. Peglau nu era mulţumit de semafoarele folosite până atunci deoarece, spunea el, nu îi ajută pe cei care nu disting culorile. Ideea psihologului german era de a folosi silueta unui omuleţ într-o ipostază care să simbolizeze culoarea roşie sau cea verde.
CITEŞTE ŞI Primul semafor din lume, un lampadar alimentat cu gaz, a explodat după 30 de zile. Un agent de poliție îi schimba culorile, două la număr
Astfel, primele semafoare cu omuleţul vesel au fost instalate în Berlinul de Est pe 13 Octombrie 1961. Acestea foloseau un abţibild lipit peste sticlă pentru ca semaforul să lumineze în formă de omuleţ. Apoi, semafoarele au început să fie fabricate de către VEB Signaltechnik Wildenfels.
Omuleţul avea să cunoască celebritatea în anii '80, când cele două figurine au ajuns parte din programul de educare al elevilor din şcoli. Benzi desenate şi apoi desene animate au fost folosite pentru a îi învăţa pe elevi cum să reacţioneze în trafic. Cele două figurine Ampelmännchen erau eroii acestor benzi desenate.
După 1990, semafoarele pentru pietoni au fost standardizate după modelul celor din vest, iar semafoarele cu Ampelmännchen au început să dispară din Berlin.
Foloseşti acest EMOJI? Mare grijă! Un copil este anchetat de poliţie pentru utilizarea lui... A ţinut zeci de ani în casă vaza preferată! Ce a descoperit în ea este înfiorător...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x