Antena Căutare

Cea mai importanta retea mondiala de hackeri, neutralizata de Garda Civila spaniola si FBI

Cea mai importantă retea mondiala de calculatoare piratate, cu peste 13 milioane de astfel de computere, a fost neutralizata de Garda Civila spaniola, in colaborare cu FBI, anunta AFP, care citeaza autoritatile din Spania. Au fost arestati trei spanioli care conduceau reteaua Mariposa ('fluture').

Calculatoarele nu apartineau doar persoanelor fizice ci si unor intreprinderi private si institutii publice.

Garda Civila a descoperit, pe calculatorul conducatorului acestei retele, informatii care apartineau unui numar de 800.000 de utilizatori. Arestat in februarie in Tara Bascilor (nordul Spaniei), conducatorul retelei isi castiga existenta de pe urma calculatoarelor "sclave", prin inchirierea acestora unor alte persoane care le utilizau la infractiuni.

"Am fost norocosi deoarece reteaua nu a intrat în posesia unor persoane care sa fie constiente de potentialul lor infractional", a declarat Juan Salom, comandantul Garzii Civile si cel care a coordonat ancheta, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Madrid.

O femeie musulmana a devenit prima persoana care a refuzat scanarea completa corporala... Peste 100 de persoane confirmate decedate in alunecari de teren in Uganda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x