Antena Căutare

Cea mai veche piramidă din lume are aproape 5 mii de ani și poate fi din nou vizitată

Piramida lui Djoser, cea mai veche din lume, poate fi din nou vizitată. Construcţia a fost ridicată cu mai bine de 4 milenii în urmă la indicaţiile Marelui Preot Imhotep, pe care unii specialişti îl consideră a fi primul arhitect al Planetei.

Piramida lui Djoser, cea mai veche din lume, poate fi din nou vizitată! Construcţia a fost ridicată cu mai bine de 4 milenii în urmă la indicaţiile Marelui Preot Imhotep, pe care unii specialişti îl consideră a fi primul arhitect al Planetei.

Piramida faraonului Djoser din Saqqara, considerată cea mai veche încă vizibilă din Egipt, a fost redeschisă publicului

Este cea mai veche piramidă din lume

Piramida este mai veche de 4.700 de ani. În 2006 era să se prăbușească, dar guvernul de atunci a inițiat un program de restaurare. Lucrările au fost întrerupte în 2011, după revoluție, dar au fost reluate după doi ani. Este numită piramida în trepte, datorită formei neobișnuite.

Piramida este înscrisă de UNESCO în Patrimoniul Mondial.

Urmăriți video, prezentat de Observator.

Trump îl avertizează pe Biden că nu-şi va reţine loviturile... Coronavirus - Târgul Art Paris 2020, amânat pentru luna mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x