Antena Căutare

Cel mai controversat om al Bisericii: patru ani cu Papa Francisc. Cele mai memorabile citate ale primului om de la Vatican!

Papa Francisc a fost o figură aparte încă de când și-a intrat în funcție, în special pentru că își exprimă viziunile asupra multora dintre problemele cu care se confruntă societatea actuală

Papa Francisc a fost o figură aparte încă de când și-a intrat în funcție, în special pentru că își exprimă viziunile asupra multora dintre problemele cu care se confruntă societatea actuală.

În cei patru ani de când a fost invocat în funcția de episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice, acesta și-a declarat fără perdea credințele și opiniile cu privire la problemele sociale, politice, dar ele au și valențe în sfera științei și a tehnologiei. Iar pentru că părerile sale reușesc să atingă într-un mare fel pe toată lumea, ele sunt arhicunoscute pentru oricine își petrece timpul pe rețelele de socializare.

În 2014, Papa Francisc enunța că Dumnezeu nu are puteri magice și că teoriile evoluției și Big Bang-ul sunt fenomene reale, conform Independent. De asemenea, acesta a simțit nevoia să specifice că aceste teorii despre formarea Universului și a speciilor de pe Pământ nu neagă în niciun fel existența unui creator, ci că, tocmai, ele pot fi susținute doar prin apelul la acesta. „Evoluția în natură nu este inconsistentă cu noțiunea de creație, pentru că evoluția presupune existența unei creații care să evolueze”.

Din acest motiv, mulți au interpretat comentariile reprezentantului Bisericii Catolice ca pe un afront la adresa teoriilor creaționiste.

Papa Francisc se implică activ în problemele sociale, adresând problema actuală a refugiaților. Acesta susține că omenirea are nevoie de poduri, nu de ziduri. „Barierele creează diviziuni în loc să promoveze progresul real al popoarelor, iar diviziunile conduc, mai devreme sau mai târziu, la confruntări”. Vorbele sale sunt însoțite și de acțiuni, iar acesta ia sub oblăduirea sa trei familii de refugiați, demonstrându-ne că bunătatea nu ar trebui să țină cont de naționalitate sau de etnie.

Puțin după investirea în funcție, Papa anunță că ateii au aceeași posibilitate de a ajunge în Rai, chiar dacă nu cred în existența lui Dumnezeu, iar că „mila unui creator nu cunoaște limite, atâta timp cât mergi la el cu inima sinceră, recunoscându-ți greșelile”.

Această idee este susținută de afirmația acestuia la adresa credincioșilor și a necredincioșilor. Papa Francisc a afirmat că este mai bine să fii ateu, decât unul dintre acei catolici care duc o viață dublă, fiind ipocriți. Și aici se raportează la aceia care nu respectă de fapt statutul de om al unei persoane și care întreprind multe activități îndoielnice moral. „De câte ori nu i-am auzit pe ceilalți spunând ‘dacă acea persoană este catolică, este mai bine să fii ateu”.

Vezi ce a zis despre atei, refugiați, dar și despre știrile false.

E OFICIAL, chiar se întâmplă! Regina Elisabeta a II-a va aproba în următoarele zile legislaţia de declanşare a Brexit-ul... Alertă teroristă! Un pachet exploziv a fost găsit în sediul Ministerului de Finanțe german...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x