Antena Căutare

Cel puţin 19 morţi şi 1.200 de persoane evacuate în sud-vestul Chinei, în urma unui incendiu de pădure

Optsprezece pompieri şi un paznic forestier au murit luptând împotriva unui uriaş incendiu de pădure în sud-vestul Chinei, au anunţat marţi autorităţile chineze, relatează AFP.

Incendiul a izbucnit luni, în provincia muntoasă Sichuan şi ”ameninţă în mod direct securitatea oraşului Xichang”, situat la paroximativ 2.000 de kilometri de Beijing, a precizat primăria localităţii pe reţele de socializare.

After multiple forest fires broke out in Liangshan, Sichuan on March 30, local authorities dispatched rescue forces to put them out. 18 firefighters and 1 local guide have died in a fire in Xichang.

— The Paper 澎湃新闻 (@thepapercn)

Imagini difuzate de televiziunea naţională surprind coloane uriaşe de fum care se ridică din munţii ce înconjoară acest oraş cu o jumătate de milion de locuitori şi care dau cerului culoarea portocalie.

Circumstanţele exacte ale deceselor nu au fost precizate.

Oraşul a anunţat că aproape 900 de pompieri participau la lupta împotriva flăcărilor, în timp ce erau evacuate 1.200 de persoane.

Patru elicoptere şi peste 140 de vehicule de intervenţie ale pompierilor au fost de asemenea mobilizate.

Lupta împotriva focului continua marţi, potrivit agenţiei oficiale chineze de presă China Nouă.

În urmă cu un an, în aprilie 2019, 27 de pompieri militari au murit într-un incendiu de pădure în aceeaşi regiune, după ce o schimbare bruscă a rafalelor vântului a creat o minge de foc care s-a abătut asupra acestora.

Sursa : news.ro

Bilanţul noului coronavirus în Germania creşte cu 28 de morţi şi 4.615 de contaminări la 583 de decese şi 61.913 de cazu... Franţa, Germania şi Marea Britanie exportă material medical în Iran în prima tranzacţie prin mecanismul de troc Instex, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x