Antena Căutare

Tragedie petrecută duminică seara!! Peste 20 de morți: „Din nefericire, cred că numărul va creşte”

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise duminică într-o tornadă care a provocat pagube ”catastrofale” în statul Alabama, în sud-estul Statelor Unite, potrivit unui şerif local, citat de presa americană, relatează AFP.

Cel puţin 22 de persoane au fost ucise duminică într-o tornadă care a provocat pagube ”catastrofale” în statul Alabama, în sud-estul Statelor Unite, potrivit unui şerif local, citat de presa americană, relatează AFP.

”Am ajuns la 22 (de morţi) acum. Din nefericire, cred că numărul va creşte”, a declarat şeriful comitatului Lee, Jay Jones, citat de postul local WRAL-TV, care face parte din reţeaua NBC. Un bilanţ anterior anunţa 14 morţi.

Mai multe persoane au fost date dispărute, iar altele au fost spitalizate, unele cu ”răni foarte grave”, a anunţat anterior şeriful Jones, într-o înregistrare video publicată pe pagina de Facebook a unei televiziuni locale din cadrul reţelei CBS.

Preşedintele american Donald Trump a transmis condoleanţe persoanelor afectate.

”Tornadele şi furtunile au fost cu adevărat violente şi ar putea să fie şi altele. Familiilor şi prietenilor victimelor şi răniţilor, Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi!”, a scris el Twitter.

APROXMATIV ZECE TORNADE

Potrivit şerifului comitatului Lee, tornada a parcurs mai mulţi kilometri şi a provocat pagube ”catastrofale” pe o porţiune de aproximativ 400 de metri.

Şeriful a evocat o singură tornadă, însă serviciile meteorologice au anunţat că au avut loc mai multe.

Potrivit postului CNN, două tornade au avut loc în comitatul Lee simultan, iar ”cel puţin zece” au fost înregistrate în Alabama şi Georgia duminică.

Potrivit serviciilor meteorologice americane (NWS),tornada care a avut loc în comitatul Lee era de tip "EF-3", ceea ce înseamnă că era însoită de rafale de vânt cu viteza cuprinsă între 216 şi 266 de kilometri pe oră.

Imagini difuzate de posturi de televiziune sau postate pe reţele de socializare surprind clădiri puternic avariate, copaci rupţi în două şi drumuri pline de obiecte.

Aproximativ 6.000 de persoane erau private de electricitate în comitatul Lee, potrivit PowerOutage.US, care înregistrează penele de curent în Statele Unite. Întreruperi de electricitate au afectat 16.000 depersoane în Georgia vecină.

Serviciile meteorologice au lansat o alertă de tornadă în zona vizată, înainte de eveniment. ”Adăpostiţi-vă acum! Coborâţi într-o pivniţă sau într-o cameră interioară a unei clădiri solide. Evitaţi ferestrele”, au recomandat ele.

Un fenomen complex, dificil de prevăzut cu precizie şi care este cercetat în continuare, tornadele sunt asociate unor furtuni puternice, numite ”furtuni supercelulare”. Ele sunt deosebit de frecvente în Statele Unite.

Un căpitan de navă rus, aflat în stare de ebrietate, a provocat un accident şocant în Coreea de Sud... Veste senzațională pentru românii din U.K. Adio, Brexit în martie. Premierul a recunoscut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x