Antena Căutare

Celebrele taxiuri negre din Londra, pe cale de disparitie

Londra ar putea ramane fara unul din simbolurile sale: taxiurile negre cu aspect traditional. Firma care produce spatioasele vehicule inregistreaza, de mai multi ani, pierderi si se pare ca nimic nu o mai poate salva de la faliment.

Taxiurile negre circula pe strazile Londrei din 1948 si au devenit un element caracteristic al orasului. Uzina produce, in fiecare an, sute de noi vehicule, dar infatisarea lor a ramas, in linii mari, neschimbata. Chiar si soferii care le conduc sunt convinsi ca taxiurile negre sunt, de fapt, mult mai batrane. Numai ca venerabilele taxiuri negre ar putea ramane, in curand, piese de muzeu.

Totul a inceput cand firma producatoare a trebuit sa accepte concurenta altor marci, germane sau japoneze, care au cucerit tot mai multe procente din piata. Din 2007, firma nu a mai inregistrat profit iar luna trecuta a raportat pierderi de peste patru milioane de lire sterline. La aceasta s-au adaugat probleme tehnice care au dus la oprirea totala a vanzarilor si rechemarea catorva sute de taxiuri in ateliere.

Firma britanica are, acum, ca actionar principal, o companie chineza, dar aceasta nu-i poate oferi zecile de milioane de lire necesare pentru a supravietui. Pe langa traditie, sunt in joc si cateva sute de locuri de munca. Asa ca sindicatele au cerut guvernului sa salveze situatia, dar este mai probabil ca taxiurile negre din Londra vor deveni, si ele, victimele crizei.

foto: scoutlondon.com

Statele Unite: Barack Obama a castigat ultima dezbatere cu Mitt Romney. Urmeaza alegerile prezidentiale!... Premierul finlandez, atacat cu un cutit de un barbat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x