Antena Căutare

Cercetătorii cer ajutorul posesorilor de PC-uri pentru studierea coronavirusului

Oamenii de ştiinţă au nevoie să “împrumute” cât mai multă putere de procesare pentru a crea un tratament împotriva COVID-19 şi cer ajutorul posesorilor de PC-uri.

Universitatea Stanford include în proiectul Folding@home capacităţi pentru studierea coronavirusului şi cere ajutorul posesorilor de PC-uri din întreaga lume, care pot dona o parte din puterea proprie de procesare.

Folding@home este un sistem de “distributed computing” din zona medicală. Universitatea Stanford îl foloseşte pentru a realiza simulările necesare studierii mai multor afecţiuni, inclusiv mai multe tipuri de cancer şi Alzheimer.

Acum, Folding@home poate fi aplicat şi pentru studierea coronavirusului. Cercetătorii au nevoie să vadă care sunt toate formele posibile pe care proteina virală a acestui virus, care se leagă prima oară de un receptor al unei celule de la plămân, le poate lua.

Într-un final, studiul poate duce la crearea unui medicament care poate trata infecţiile cu coronavirus.

Cei care doresc să îşi aducă contribuţia trebuie să descarce un mic program de pe . Acesta va fi activ doar atunci când utilizatorul nu foloseşte efectiv calculatorul.

Sursa : news.ro

O fetiță care a fost răpită ca Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, găsită, în Rusia! Atenție, imagini tulburătoare! Fot... O persoană a fost împuşcată la un concert al rapperului Lil Baby...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x