Antena Căutare

China a interzis festivalul mancatului de caini dupa 600 de ani de traditie

Conform Reuters, guvernul chinez a interzis in acest an carnavalul traditional din estul tarii, unde cainii erau macelariti de vii pentru a putea fi apoi mancati. In urma protestelor publice impotriva cruzimii de care se da dovada in cadrul festivalului, s-a pus punct traditiei care dureaza de 600 de ani.

Controversatul carnaval se tinea in Qianxi, un oras din provincial Zheijiang, scopul sau fiind acela de a sarbatori in fiecare octombrie o victorie militara locala. Festivalul s-a lepadat de anumite traditii antice in anul 1980, dar a pastrat traditia mancatului de caini.

Motivul pentru care acest lucru a trecut aproape neobservat pana acum este ca doar in ultimii ani vanzatorii au inceput sa macelareasca animalele in public, pentru a demonstra ca ceea ce vand este foarte proaspat. Fotografii sangeroase au inceput sa circule pe internet, iar presiunea de a interzice acest festival a fost tot mai mare.

Desi in trecut a avea un caine ca animal de casa a fost interzis pentru ca era considerat un prost obicei burghez, in ultima perioada tot mai multi chinezi din clasa de mijloc au devenit proprietari de caini.

Foto: emirates247.com

VIDEO! Nicolae Guta, pe mai multe afise cu mesaje rasiste, la Roma: "Spune NU tiganiei"... Protestele interetnice continua in Bulgaria. "Tarul Kiro", liderul romilor, a fost arestat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x