Antena Căutare

China si-a exprimat sprijinul fata de statele UE cu probleme financiare

China si-a exprimat marti, la nivel diplomatic, sprijinul fata de eforturile unor state membre ale Uniunii Europene de a-si solutiona problemele financiar-fiscale

Fu Ying (foto), ministru adjunct de externe, a declarat ca problema datoriilor, cu care se confrunta mai multe state UE, va fi unul dintre obiectivele turneului premierului chinez, Wen Jiabao, care va vizita saptamana vitioare Belgia, Italia, Grecia si Turcia.

"Avem o atitudine pozitiva in privinta planurilor adoptate de Uniunea Europeana si de FMI si am luat nota de multitudinea de masuri adoptate de guvernul Greciei. Speram ca Grecia isi va putea reveni din greutatile actuale", a declarat Fu intr-o conferinta de presa.

China a sprijinit deja Grecia, angajandu-se sa efectueze investitii substantiale in aceasta tara. Totodata, Beijingul a investit masiv recent in obligatiuni guvernamentale spaniole.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: fmprc.gov.cn

Cuba comunista devine tot mai capitalista... 20.000 de copii soldati, demobilizati din razboaie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x