Antena Căutare

China sprijina Rusia in problema scutului antiracheta american

Rusia a castigat sprijinul Chinei si altor state membre ale unui structuri de securitate regionale, in criticile aduse SUA privind planurile legate scutului antiracheta, adaugand ca un astfel de demers ar putea submina securitatea globala, conform Reuters.


"Decizia unui stat sau a unui grup restrans de state de a instala un sistem antiracheta ar putea dauna stabilitatii stragetice si securitatii internationale", au declarat acestia.

Organismul este compus din mai multe state, care includ, pe langa puterile Rusia si China, state precum Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan, Iran, Pakistan, India si Mongolia si a fost infiintat acum zece ani pentru a promova cooperarea regionala.

Moscova a criticat recent planurile americane de a instala un sistem antiracheta in Europa si a cerut garantii de la americani ca sistemul nu vizeaza arsenalul nuclear al Rusiei. Americanii au declarat de mai multe ori ca sistemul nu este indreptat impotriva Rusiei, dar nu au prezentat garantii in acest sens.

Studiu: Cutremur similar cu cel din Japonia, oricand si oriunde... Olanda are nevoie de 250.000 de muncitori imigranti, din cauza imbatranirii populatiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x