Antena Căutare

Cine este Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Vladimir Putin. A lansat un nou apel pentru ruși

Alexei Navalnîi, liderul încarcerat al opoziției ruse, a lansat un nou apel pentru conaționalii săi. Cel mai vocal rival al lui Vladimir Putin a fost încarcerat în februarie 2021, însă continuă să fie o voce importantă în Rusia.

colaj de imagini cu alexei navalny, o poza in spital si alta pe scena, in timp ce vorbeste Galerie
Alexei Navalny, liderul încarcerat al opoziției ruse, a lansat un nou apel pentru conaționalii săi. Cel mai vocal rival al lui Vladimir Putin a fost încarcerat în februarie 2021, însă continuă să fie o voce importantă în Rusia | Profimediaimages.ro

Rusia pare să fie de neoprit, în ciuda sancțiunilor internaționale și a protestelor din întreaga lume. Armata lui Vladimir Putin poate începe oricând un atac mai aspru asupra Kievului. Între timp, oamenii din întreaga lume protestează împotriva invaziei ruse în Ucraina.

Alexei Navalnîi, apel pentru poporul rus

Chiar și rușii au ieșit în stradă, în ciuda amenințărilor, nemulțumiți de violența arătată în țara vecină. Un grup de oameni care îl susțin pe liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a cerut nesupunere civilă ca modalitate de protest.

Citește și: Cum arată și cu ce se ocupă fiica secretă a lui Vladimir Putin, Luiza Rozova. Ar locui în lux, în Monaco

"Putin a declarat război Ucrainei și încearcă să-i facă pe toată lumea să creadă că Ucraina a fost atacată de Rusia, adică de noi toți. Dar nu este corect", este mesajul scris de echipa lui Navalnîi, scrie Reuters.

"Trebuie să arătăm că nu sprijinim războiul. Facem apel la ruși să dea dovadă de nesupunere civilă. Nu taceți.", continuă cererea.

Un alt mesaj al lui Alexei Navalnîi îi cheamă pe oameni în stradă: ”Fac apel la toată lumea să iasă în stradă și să lupte pentru pace. Putin nu este Rusia. Și dacă există ceva în Rusia, în acest moment, de care puteți fi cel mai mândri, sunt acele 6.824 de persoane care au fost reținute pentru că – fără nicio chemare – au ieșit în stradă cu pancarte pe care scria «Nu războiului»”.

Cine este Alexei Navalnîi

Alexei Navalnîi este un activist anticorupție și cel mai vocal adversar al lui Vladimir Putin în Rusia.

A fost închis în 2021, când s-a întors în Rusia din Germania, unde se recupera după ce ar fi fost otrăvit cu agent neurotoxic în Siberia. Echipa sa a susținut că autoritățile ruse îl doresc mort din cauza opoziției pe care o arată regimului lui Putin. Guvernul a negat însă toate acuzațiile.

Citește și: Grupul Anonymous a „spart” baza de date a Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia. Ce au făcut hackerii cu toate datele

Navalnîi are milioane de urmăritori ruși pe rețelele sociale, majoritatea mileniali. În videoclipurile și postările sale, Navalnîi numește partidul lui Putin ”escroc și hoț”. El crede că președintele rus conduce un stat feudal și că Rusia este pe cale să redevină stat țarist.

Autoritățile ruse au catalogat organizația sa drept „extremistă” și au înăsprit măsurile împotriva mișcării pornite de el.

Alexei Navalnîi a fost închis în 2021

Alexei Navalnîi a fost închis în februarie 2021. Curtea Europeană a Drepturilor Omului spunea atunci că ar trebui eliberat imediat din cauza riscului crescut pentru viața sa, însă Rusia a respins decizia.

Potrivit unui raport BBC, Navalnîi a intrat în greva foamei, în semn de protest după ce autoritățile din Vladimir, la 100 km (60 mile) est de Moscova, ar fi refuzat să-i ofere un tratament adecvat pentru problemele cu picioarele și spatele.

Citește și: Cine este Aleksandr Lukașenko, aliatul lui Vladimir Putin. Ce fapte i-au adus eticheta de ”ultimul dictator al Europei”

Ce este nesupunerea civilă

John Rawl, în cartea sa, A Theory of Justice definește nesupunerea civilă ca o încălcare publică, non-violentă și conștiincioasă a legii cu scopul de a aduce o schimbare a legilor sau a politicilor guvernamentale.

Oamenii care se angajează în nesupunere civilă operează la limita fidelității față de lege, au respect general pentru regimul lor și sunt dispuși să accepte consecințele juridice ale acțiunilor lor, ca dovadă a loialității lor față de statul de drept.

Mai multe informații detaliate despre războiul dintre Ucraina și Rusia găsiți pe observatornews.ro.

Discuţiile de pace dintre Rusia şi Ucraina ar putea fi reluate miercuri seara... Ce pierderi a suferit Rusia în războiul cu Ucraina. Pe frontul de luptă au murit aproximativ 5.700 de militari ruși...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x