Antena Căutare

Cine este și ce poveste de viață are Lisa Montgomery, prima femeie executată în SUA în ultimii 67 ani

Lisa Montgomery, prima femeia condamnată la moarte de către guvernul federal SUA în ultimii 67 de ani, a fost găsită vinovată pentru o crimă îngrozitoare, dar cei care o cunosc au cu totul o altă imagine a ei.

Colaj de imagini cu Lisa Montgomery si casa unde a ucis o femeie Galerie
Lisa Montgomery este prima femeia condamnată la moarte de către guvernul federal SUA în ultimii 67 de ani | Getty Images

Conform The Guardian, Lisa a fost victima abuzului sexual încă de la vârsta de trei ani.

Apropiații povestesc că stătea așezată în pat lângă sora sa vitregă, Diane, în timp ce aceasta, care avea doar 8 ani, era violată de bărbatul care se presupunea că trebuie să aibă grijă de ele.

Totul s-a înrăutățit când, la vârsta de 11 ani, a început să fie abuzată în mod regulat de tatăl ei vitreg, un bărbat dependent de alcool și foarte violent cu toți membrii familiei.

Jack era atât de hotărât să aibă parte de momentele cu micuța Lisa încât a construit o cameră special pentru fată în apropierea locuinței lor. Avea propria intrare, astfel încât venea și pleca când dorea.

Pe lângă violurile repetate, copila era supusă și unor ritualuri bizare. Ea le-a povestit celor dragi că adesea tatăl vitreg folosea o pernă cu care încerca să o sufoce.

Citește și: Cum arată Monica, sora ”geamănă” a lui Penelope Cruz. Puțini știu că a ținut locul actriței când aceasta era gravidă

Dar, în ciuda faptului că Lisa Montgomery s-a opus cât a putut, încasând bătăi crunte, țipetele ei nu răzbeau din camera ascunsă bine în pădure de către călăul său.

În unul dintre clipele când s-a împotrivit, bărbatul a lovit-o foarte tare cu capul de podeaua din beton și a suferit leziuni cerebrale traumatice, încă vizibile câteva decenii mai târziu.

Într-o zi, s-a întâmplat ca mama ei să intre în cameră în timp ce Lisa era agresată de soțul ei. A fost atât de supărată încât a adus o armă și a pus-o la tâmpla fiicei sale. ”Cum mi-ai putut face asta?”, i-a zis ea.

Citește și: Staruri care au făcut ani grei de închisoare. Ce muzician celebru a fost condamnat pentru omorârea unui femei în propria locuință

În timp, abuzul s-a extins. Tatăl vitreg și-a invitat prietenii să profite de ea, iar mama ei nu a ezitat să se implice. Potrivit sursei citate, părintele vindea trupul copilei de fiecare dată când avea nevoie de serviciile instalatorului sau ale electricianului.

Lisa Montgomery este autoarea unei crime cutremurătoare

Anchetatorii au ajuns la concluzia că pe 16 decembrie 2004, când Lisa Montgomery avea 36 de ani, ea a călătorit din Kansas până în Skidmore pentru a o întâlni pe Bobbie Jo Stinnett.

Cele două s-ar fi cunoscut online grație dragostei comune pentru câini. La acel moment, victima era însărcinată în opt luni cu primul ei copil.

Montgomery a mers, aparent, să cumpere un cățelul, dar odată ajunsă în casă, a atacat-o pe Stinnett și a sugrumat-o cu o sfoară.

Citește și: Cum arăta Mark Wahlberg în tinerețe. Puțini știu ce carieră a avut înainte să ajungă actor

Apoi i-a tăiat pântecul cu un cuțit de bucătărie și, în următoarele ore, a încercat să-l declare pe nou-născut ca fiind al ei. Nu a mai apucat căci a fost arestată după descoperirea cadavrului lui Bobbie, iar bebelușul a fost înapoiat familiei sale.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x