Antena Căutare

Cine este Volodimir Zelenski. Ce meserie a avut înainte să devină președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a obținut aprecierile poporului său pentru că nu a părăsit țara după invazia rușilor. Aceasta a rămas să lupte alături de Forțele Armate ale Ucrainei și a devenit mult mai respectat după alegerea făcut, însă puțini sunt cei care știu ce meserie a avut înainte să fie lider.

colaj-volodimir-zelenski Galerie
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a obținut aprecierile poporului său pentru că nu a părăsit țara după invazia rușilor. | Getty

Volodimir Zelenski a fost ales președintele Ucrainei în urmă cu 3 ani. Liderul de la Kiev promitea pe atunci că va pune capăt conflictului cu separatiștii încurajați de Rusia, însă lucrurile au luat o întorsătură neașteptată în urmă cu șase zile, când Vladimir Putin a declarat război Ucrainei.

Populația țării a fost sceptică în privința noului conducător din cauza meseriei pe care a avut-o înainte să urce pe scena ONU. Pentru că venea dintr-un domeniul mult prea diferit de cel al politicii, oamenii nu i-au dat prea multe șanse ca președinte al Ucrainei.

Toate aceste speculații au fost înlăturate după ce Volodimir Zelenski a gestionat cu calm și putere inviazia rușilor. Acesta nu a vrut să părăsească țara, ci și-a dorit să lupte alături de armată pentru a recăpăta controlul asupra ei, lucru care a generat o mulțime de reacții pozitive din partea poprului său.

Ce meserie a avut Volodimir Zelenski înainte să devină lider al Ucrainei

Volodimir Zelenski s-a făcut remarcat în Ucraina prin rolul său pe care l-a avut într-o comedie TV, numită „Sluga poporului”. Liderul de la Kiev a fost actor înainte să candideze pentru postul de președinte. În producția menționantă mai sus, acesta a interpretat rolul unui profesor de istorie care devine președinte după ce un elev publică un videoclip anticorupție cu el.

Deși meseria sa nu a fost privită cu „ochi buni” de către oamenii din Ucraina, Volodimir Zelenski nu a ezitat să lupte pentru postul de președinte al țării. Totul a început ca o farsă pe data de 31 decembrie 2018, atunci când liderul de la Kiev a declarat că și-a depus candidatura la prezidențiale, potrivit digi24.ro.

Citește și: Care a fost cerința lui Volodimir Zelenski pentru a demara procesul de negociere. Ce i-a promis președintele Belarusului

„Dragi ucraineni, promit să candidez la președinția Ucrainei și îmi îndeplinesc imediat promisiunea: candidez la președinția Ucrainei. Hai, s-o facem împreună! La mulți ani! Vă felicit, veți avea un nou slujitor al poporului!”, a anunțat el.

Volodimir Zelenski a obținut cele mai multe voturi la algerile prezidențiale

La cei 44 de ani, Volodimir Zelenski a luat pe toată lumea prin surprindere cu decizia sa, iar mulți au considerat că totul este o glumă din simplul fapt că partidul său politic se numește Partidul Slujitorul Poporului.

„Asta? Asta e o față nouă. Nu am mai făcut niciodată politică. Am avut doar afaceri curate, televiziune și filme”, spunea președintele Ucrainei la 22 februarie 2019.

Poporul „se identifică cu mine pentru că sunt un om deschis, pot fi rănit, mă enervez, mă supăr. Nu îmi ascund emoțiile în fața camerei, nu încerc să arăt diferit. Sunt neexperimentat, așa este. Dar dacă nu știu ceva, sunt sincer și recunosc”, s-a mai caracterizat el, conform sursei citate mai sus.

Citește și: Volodimir Zelenski, nou mesaj important din miezul războiului. Președintele Ucrainei cere ca țara să fie primită de urgență în UE

„Cel mai probabil, dacă îl voi întâlni pe dl. Putin îi voi spune așa: 'Ei bine, în sfârșit ne-ați dat înapoi teritoriile. Câți bani sunteți dispus să dați drept compensație pentru faptul că ne-ați luat teritoriile și ați sprijinit oamenii care au participat la agravarea conflictelor în Crimeea, Donbas și i-ați ajutat pe această cale îngrozitoare, crudă și dezgustătoare?”, a mărturisit candidatul la președinție, pe 31 martie 2019.

Volodimir Zelenski a fost desemnat președintele Ucrainei în 2019, obținând un procent de 73% din voturile oamenilor. Acesta a câștigat detașat față de ceilalți candidați la prezidențiale.

Povestea emoționată a unui băiețel de 8 ani, îngrijorat pentru viața tatălui blocat în Kiev: „Mami, trebuie să merg la r... Motivul pentru care soldații ucraineni îşi ung gloanţele cu grăsime de porc pentru a le folosi în lupta cu cecenii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x