Live acumNunta cu scântei (r)
Prime Time 20:00Poftiti pe la noi: Poftiti la munca (r)

Cine pe cine vânează? Un vânător a fost ucis de un cerb pe care tocmai îl împușcase: „S-a dus să îl verifice pentru a se asigura că a murit. Și, evident, nu murise”

Thomas Alexander, din județul Marion, SUA, a împușcat cerbul cu o armă tranchilizantă, în timp ce vâna în apropiere de Yellville. Bărbatul în vârstă de 66 de ani s-a dus să verifice animalul pentru a se asigura că este mort și, „evident, nu a fost”.

Un vânător a fost ucis de un cerb pe care tocmai îl împușcase

Keith Stephens, șeful Comunicărilor din Arkansas, Game and Fish Commission, a declarat că incidentul a fost „unul dintre lucrurile mai ciudate” care ar avea loc în zonă.

„Am lucrat la Comisia de vânătoare pește 20 de ani, dar acesta este unul dintre cele mai ciudate lucruri care s-au întâmplat. Nu știu cât a lăsat-o acolo, dar s-a dus să o verifice pentru a se asigura că a murit. Și, evident, nu murise.”, a declarat Stephens pentru KY3.

În timp ce bărbatul de 66 de ani se îndrepta sp verifice animalului, a explicat Stephens, căprioara a atacat brusc: „Și-a revenit și a avut mai multe răni de copite pe corp”, a adăugat el.

Se presupune că Alexandru a fost singur la vânătoare la momentul incidentului. În urma accidentului, el a putut să-și telefoneze familia care a sunat apoi la serviciile de urgență în numele său. Din păcate, el a murit mai târziu la spital. În prezent, starea cerbului este necunoscută. De asemenea, nu s-a confirmat dacă Alexandru a murit în urma rănilor de copite sau dacă a murit în urma unei alte cauze, cum ar fi un atac de cord.

Stephens a adăugat: „Înțeleg că nu va fi nici o autopsie, astfel că așa nu vom afla niciodată ce s-a întâmplat de fapt.”

În urma incidentului, comisia de vânătoare și pescuit din Arkansas a emis un nou avertisment vânătorilor: „dacă trageți într-un animal, cum ar fi un cerb, asigurați-vă că acesta nu se mișcă de cel puțin 30 de minute înainte de a vă apropia de el”.

Șeful comunicațiilor a adăugat că un incident similar a avut loc în județul Ashley din apropiere, însă nu s-a încheiat cu o fatalitate: „A fost cineva care a fost atacat de un cerb , iar asta a fost în urmă cu aproximativ patru ani. Și a fost destul de semnificativ, dar a supraviețuit”.