Antena Căutare

Clubul în care chemarea musulmană la rugăciune a devenit "hit"! Indrăzneala DJ-ului nu a rămas nepedepsită

Un club de noapte din Tunisia a fost închis după apariţia în presa locală a unei înregistrări video ce prezintă un DJ care a difuzat un remix muzical al tradiţionalei chemări musulmane la rugăciune, au anunţat oficialii din această ţară, citaţi de BBC.com.

Un club de noapte din Tunisia a fost închis după apariţia în presa locală a unei înregistrări video ce prezintă un DJ care a difuzat un remix muzical al tradiţionalei chemări musulmane la rugăciune, au anunţat oficialii din această ţară, citaţi de BBC.com.

Înregistrarea video, distribuită duminică seară pe internet, realizată într-un club de noapte care a participat la Orbit Festival din Nabeul, un oraş din nord-estul Tunisiei, a generat un val de nemulţumire pe reţelele de socializare. Mnaouar Ouertani, guvernatorul din Nabeul, a spus că acel club ”va rămâne închis” până la notificări ulterioare din partea autorităţilor, scrie new.ro.

O anchetă generată de acest incident este în curs de desfăşurare. Înregistrările video îi arată pe petrecăreţii tunisieni dansând, vineri seară, pe muzica difuzată de doi DJ europeni într-un club din populara staţiune estivală Hammamet. Muzica difuzată a inclus o versiune dance a tradiţionalei chemări musulmane la rugăciune, un ritual religios pe care musulmanii îl efectuează de cinci ori pe zi.

Managerul clubului a fost reţinut ”pentru încălcarea bunelor moravuri şi pentru ultraj public adus normelor de decenţă”, adăugând că o anchetă este în derulare.

”Nu vom permite atacuri împotriva sentimentelor religioase şi a sacralităţii”, a declarat Mnaouar Ouertani.

Luni, organizatorii Festivalului Orbit au prezentat scuze publice prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a evenimentului, însă au refuzat să îşi asume responsabilitatea pentru difuzarea unei muzici ofensatoare.

”DJ-ul nu şi-a dat seama că ar putea să ofenseze publicul dintr-o ţară musulmană precum a noastră”, au declarat organizatorii festivalului.

DJ-ul Dax J, care a difuzat acel remix controversat, şi-a cerut, ulterior, ”scuze sincere în faţa oricărei persoane care s-a simţit ofensată de muzica difuzată, vineri, la Festivalul Orbit din Tunisia”.

Papa Francisc, în pericol de moarte! În 2015, un adolescent american a vrut să-l ucidă, în numele grupării Stat Islamic... Reacție tranșantă a Kremlinului: ”Atentatul de la metroul din Sankt-Petersburg, o "provocare" lansată la adres...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x