Antena Căutare

Companiile vor putea inlocui ".com" cu propriul domeniu de Internet

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), organizatia care reglementeaza asocierea si alocarea numelor de domenii pe Internet, a hotarat, luni, in urma intalnirii de la Singapore, ca adresele paginilor web sa se poata incheia intr-un sufix specific companiilor, scrie AFP.

Decizia ICANN reprezinta unul dintre cei mai importanti factori care ar putea afecta modul in care se vor dezvolta si reorganiza adresele web si Internetul.

In ciuda temerilor ca schimbarea ar putea crea confuzie si ar putea favoriza companiile mari, membrii ICANN au votat in proportie covarsitoare pentru modificare: 13 voturi pentru, unul singur impotriva si doua abtineri.

In urma acestei hotarari, adresele web se vor putea muta de pe domeniile generale, ca ".com", ".net" sau ".org" catre domenii dedicate pentru fiecare companie, de tipul ".apple", ".bmw" sau ".toyota".

Domeniile de corporatie nu vor fi ieftine, insa. Desi ICANN este o organizatie non-profit, ajustarea tehnologica din spatele implementarii unui astfel de domeniu va costa 185 de mii de dolari.

De asemenea, ca masura impotriva speculantilor, companiile vor avea de indeplinit o lista lunga de cerinte pentru a putea aplica la un domeniu de corporatie.


sursa: Antena3.ro

foto: 123rf.com

Medvedev nu vrea sa candideze impotriva lui Putin la alegerile din 2012... Dorin Chirtoaca obtine un nou mandat de primar al Chisinaului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x