Antena Căutare

Consiliul Europei cere Romaniei sa spuna adevarul in legatura cu inchisorile CIA

Comisarul pentru drepturile omului din Consiliul Europei, Thomas Hammarberg, a declarat ca Romania, Polonia si Lituania sunt trei dintre cele sapte tari care au gazduit inchisori secrete ale CIA.

Hammarberg a cerut guvernelor implicate sa recunoasca prezenta acestor inchisori secrete pe teritoriile nationale pana duminica, atunci cand se vor comemora 10 ani de la atentatele de la 11 septembrie.

Comisarul a dat exemplul unui asa numit prizonier de mare importanta care a fost detinut in Polonia intre 2002 si 2003, cand acesta ar fi fost transferat intr-o inchisoare secreta din Romania, scrie CNN.

Hammarberg a mai spus ca autoritatile romane care au anchetat cazul la cererea Consiliului n-au manifestat nici un pic de vointa pentru a afla adevarul.

Acuzatiile comisarului Consiliului Europei vin dupa ce in Libia au fost capturate documente care expun o parte din secretele programului CIA de interogare a suspectilor de terorism.

Citeste si Jurnalul!

Foto: newsofap.com

Un avion de vanatoare rusesc, de tip MiG-31 Foxhound, s-a prabusit in Urali... Soc la News of the World: 4 angajati, audiati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x