Antena Căutare

Scene de COȘMAR pentru 11 copii! Au fost salvați din ghearele extremiștilor! Condițiile CUMPLITE în care au fost găsiți. „Semănau cu...”

Unsprezece copii cu vârste cuprinse între un an şi 15 ani au fost salvaţi dintr-un refugiu improvizat care era păzit cu arme de bărbaţi cu ideologie extremistă, în statul american New Mexico. Aceștia erau ținuți în condiții de sărăcie extremă, înfometați și desculți.

Unsprezece copii cu vârste cuprinse între un an şi 15 ani au fost salvaţi dintr-un refugiu improvizat care era păzit cu arme de bărbaţi cu ideologie extremistă, în statul american New Mexico. Aceștia erau ținuți în condiții de sărăcie extremă, înfometați și desculți.

Copiii trăiau "în cele mai groaznice condiţii de sărăcie pe care le-am văzut", a mărturisit un poliţist.

Doi bărbaţi au fost arestaţi după intervenţia poliţiei. Operaţiunea a fost lansată în cadrul unei anchete privind răpirea unui băieţel de trei ani, dispărut de acasă de câteva luni, a precizat biroul şerifului din districtul Taos din New Mexico.

Căutările au început anul trecut la Jonesboro, statul Georgia, după ce un anume Siraj Wahhaj, în vârstă de 39 de ani, a fost acuzat că şi-a răpit copilul, care nu a fost găsit nici până acum.

La 2 august, şeriful din Taos, Jerry Hogrefe, a emis un mandat de percheziţie pentru un complex de locuinţe improvizate, acoperite cu folii de plastic şi înconjurate de pneuri şi paleţi, din aşezarea rurală Amalia, unde se credea că se ascundeau Wahhaj şi un alt bărbat, Lucas Morten.

FBI, care a transmis informaţii pentru supraveghere, nu considera că există motive valabile pentru a intra pe proprietate, a menţionat şeriful. "Totul s-a schimbat când un inspector FBI din Georgia ne-a transferat un mesaj despre care credem că provenea din locul respectiv. Mesajul spunea între altele 'ne e foame şi avem nevoie de mâncare şi apă' ", a explicat Hogrefe.

Din motive de securitate, şeriful a planificat "o abordare tactică", pentru că ocupanţii complexului erau bănuiţi că sunt "extremişti musulmani", aflaţi în posesia unor "arme grele".

În dimineaţa de 3 august, circa 10 ofiţeri au lansat operaţiunea, descoperind în interior cei 11 copii, cinci adulţi, o puşcă de asalt AR-15, cinci încărcătoare cu 30 de gloanţe şi patru pistoale încărcate. Raidul s-a încheiat totuşi fără incidente grave sau victime.

Cei cinci adulţi şi 11 copii, "care semănau cu nişte refugiaţi din lumea a treia", "nu aveau mâncare şi apă proaspătă, erau desculţi şi îmbrăcaţi cu cârpe murdare", a mai indicat poliţia.

Morten este urmărit pentru adăpostirea unui fugar, iar Wahhaj a fost reţinut pentru răpirea unui minor. Au mai fost reţinute pentru interogatoriu trei femei, despre care se crede că sunt mamele copiilor.

"Cutremurele vor aduce sfârșitul lumii!" 91 de morți în Indonezia. Imagini infiorătoare, imediat după seism... Indiferent cine „învinge” oamenii vor avea de suferit! Două forțe ale naturii sunt pe cale să se confrunte într-o bătăli...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x