Antena Căutare

Coreea de Nord a bombardat din nou Coreea de Sud

Armata sud-coreeana a anuntat astazi ca efectueaza verificari cu privire la doua explozii care ar putea corespunde unor tiruri de artilerile, care au putut fi auzite in Marea Galbena, in apropierea insulei bombardate marti de Coreea de Nord.


"Exista informatii privind zgomote de tiruri de artilerie in teritoriul Coreei de Nord, in largul insulei, si efectuam verificari", a afirmat la randul sau un oficial militar, potrivit agentiei Yonhap, citata de realitatea.net.

Ulterior, un purtator de cuvant al Ministerului Apararii de la Seul a declarat ca Phenianul a procedat, aparent, la un exercitiu cu tiruri de artilerie in Marea Galbena, in apropierea insulei Yeonpyeong.

Pentru prima data dupa Razboiul din Coreea (1950-1953), Coreea de Nord a bombardat marti o zona cu locuinte civile din Coreea de Sud. Aceste tiruri de obuze s-au soldat cu moartea a patru persoane si ranirea a aproximativ 20, pe insula Yeonpyeong, si au provocat tiruri de riposta din partea armatei sud-coreene.

Coreea de Sud anuntase inca de joi ca isi va consolida fortele armate in cinci insule din Marea Galbena, situate in apropiere de Coreea de Nord, dupa ce aceasta regiune a fost bombardata marti de regimul de la Phenian, care s-a declarat pregatit sa loveasca din nou.

Guvernul "a hotarat o crestere neta a fortelor armate, inclusiv a trupelor terestre, pe cele cinci insule din Marea Galbena", in nord-vestul Coreei de Sud, a declarat Hong Sang-Pyo, un oficial de rang inalt din cadrul presedintiei sud-coreene.

Acest anunt a fost facut la cateva ore dupa ce Coreea de Nord s-a declarat pregatita sa loveasca din nou Coreea de Sud, acuzand inca o data statul vecin ca a deschis ostilitatile.

Regimul stalinist din Republica Populara Democratica a Coreei (RPDC), numele oficial al Coreei de Nord, a declarat ca a raspuns unui exercitiu militar organizat de Coreea de Sud in zona contestata din Marea Galbena.

sursa:Jurnalul.ro

Rio de Janeiro: 30 de oameni au murit in urma luptelor dintre politisti si traficantii de droguri... Atentat cu masina-capcana, dejucat, la inaugurarea pomului de Craciun in Portland...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x