Antena Căutare

Coreea de Nord: obligati sa-l boceasca pe Kim Jong-il de trei ori pe zi

Nord-coreenii trebuie sa-si prezinte omagiile de trei ori pe zi fata de liderul defunct Kim Jong-il, pentru a-si arata loialitatea fata de dinastia comunista, a afirmat joi un expert sud-coreean, citat de AFP.


"Este ancorat in constiinta nord-coreenilor ca trebuie sa-si exprime durerea cat mai intens cu putinta atunci cand moare liderul lor suprem, pentru a evita orice suspiciune privind loialitatea lor", a declarat acesta.

Specialist pe tema Coreei de Nord, Young-soo a intervievat numerosi refugiati nord-coreeni despre regimul comunist de la Phenian.

"Nord-coreenii stiu ca cu cat isi arata mai mult durerea cu atat este mai bine. Ceremoniile de doliu sunt intr-o anumita maniera constranse si organizate", a subliniat el.

Conform profesorului, faptul ca autoritatile au cerut populatiei sa se incline de trei ori pe zi pare sa indice ca loialitatea fata de Kim Jong-il este mai slaba decat cea fata de tatal sau.

Dupa anuntul decesului lui Kim Jong-il facut luni, televiziunea regimului comunist difuzeaza imagini cu nord-coreeni, civili si militari, devastati de durere.

Agentia de presa oficiala KCNA a dat asigurari ca cinci milioane de locuitori ai capitalei Phenian s-au inghesuit sa-i aduca un omagiu in 24 de ore. Populatia Coreei de Nord este de 24 de milioane de persoane.

sursa: Antena3

foto: Intact Images

Conflict maritim intre Regatul Unit si Argentina. Sud-americanii au interzis vaselor britanice sa acosteze in porturile ... VIDEO! O somnambula a murit in somn...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x