Antena Căutare

Coreea de Sud anunta manevre militare cu munitie reala

Coreea de Sud a anuntat, astazi, o noua serie de manevre militare, la trei zile dupa ce a procedat la exercitii pe o insula bombardata de Phenian, care a intensificat tensiunea in Peninsula Coreea.


Exercitiile se vor desfasura la Pocheon, la 20 de kilometri sud de frontiera intre cele doua Corei, a anuntat un purtator de cuvant al armatei, care a precizat ca aceste manevre sunt importante.

Manevre similare s-au desfasurat, in mai multe randuri, la Pocheon, a adaugat el.

La aceste exercitii vor participa 800 de soldati, elicoptere, sase avioane de lupta, tancuri, rachete anti-tanc, tunuri autoportate si lansatoare de racheta multiple.

De asemenea, armata a anuntat ca, de miercuri, a inceput sa efectueze manevre navale, la est de Peninsula, in Marea Japoniei.

Aceste exercitii se desfasoara la aproximativ 100 de kilometri sud de frontiera cu nord-coreenii si implica sase nave de razboi si elicoptere.

Ele au ca scop antrenamente pentru a raspunde in caz de patrundere a unor submarine sau nave de patrula nord-coreene in apele sud-coreene, a precizat armata.

Manevrele "vor demonstra soliditatea pregatirii noastre militare", a declarat comandantul Primului Batalion, Choo-Eun-Sik, pentru agentia sud-coreeana Yonhap.

"Vom lansa represalii severe, daca Nordul risca sa efectueze un alt act provocator ca bombardamentul (Insulei) Yeonpyeong", a adaugat el.

Seulul a procedat, luni, la manevre militare cu munitie reala de scurta durata, pe Insula Yeonpyeong, in pofida amenintarilor cu represalii grave din partea Phenianului. Insa, Coreea de Nord a hotarat sa nu risposteze.

La 23 noiembrie, Coreea de Nord a bombardat Insula Yeonpyeong, provocand moartea a patru sud-coreeni si generand proteste internationale. Acesta a fost primul bombardament al unei zone civile de la sfarsitul Razboiului din Coreea (1953)

sursa:Jurnalul.ro

Euronews: Europa tranteste usa in nas Romaniei si Bulgariei... Presa internationala, despre gestul sinucigas de la Parlament: Protest extrem, manat de saracie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x