Antena Căutare

Avertisment: "Trebuie luată măsura imediat!". Ce ar putea împiedica al doilea val de coronavirus la nivel mondial

Conform unui studiu realizat în Marea Britanie, există o soluție exactă care ar putea preveni izbucnirea unui nou val de cornavirus la niivel mondial. Utilizarea pe scară largă a măştilor, în asociere cu unele măsuri de izolare, ar putea reduce rata de transmitere a COVID-19 până la niveluri controlabile la nivel naţional şi ar putea preveni alte valuri de boală pandemică

Avertisment: "Trebuie luată măsura imediat!". Ce ar putea împiedica al doilea val de coronavirus la nivel mondial
Avertisment: "Trebuie luată măsura imediat!". Ce ar putea împiedica al doilea val de coronavirus la nivel mondial


Cercetarea, condusă de oameni de ştiinţă de la universităţile britanice Cambridge şi Greenwich, sugerează că măsurile de izolare nu vor stopa în mod exclusiv reapariţia noului SARS-CoV-2 şi subliniază că şi măştile artizanale pot reduce în mod considerabil ratele de transmitere în cazul în care sunt purtate de îndeajuns de multe persoane.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După 12 autopsii pe oameni decedați din cauza coronavirusului, au descoperit un detaliu șocant: "A fost detectat în creier și în venele de la picioare. Aveau cheaguri de sânge în plămâni"



Potrivit acestuia, utilizarea pe scară largă a măştilor, în asociere cu distanţarea fizică şi cu unele măsuri de izolare, ar putea fi ''o modalitate acceptabilă de gestionare a pandemiei şi de repornire a activităţii economice'' înainte de dezvoltarea unui vaccin eficient contra COVID-19, boala respiratorie provocată de coronavirus.



Constatările studiului au fost publicate în jurnalul ştiinţific Proceedings of the Royal Society A.


La începutul pandemiei, dovezile ştiinţifice cu privire la eficacitatea măştilor în încetinirea transmiterii bolii respiratorii au fost limitate şi nu existau informaţii despre COVID-19 din moment ce este o boală necunoscută anterior. Însă, după apariţia în ultimele săptămâni a concluziilor unor noi cercetări, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că acum recomandă tuturor să poarte şi măşti artizanale în public în vederea reducerii răspândirii bolii.

Coronavirus în România, 10 iunie 2020. Live Update. Crește numărul de cazuri noi de coronavirus în România. Aproape 21.000 de persoane au fost infectate cu COVID-19



În acest studiu, cercetătorii au asociat dinamica răspândirii între persoane cu modele la nivel de populaţie pentru a evalua efectul asupra ratei de replicare virală, sau valoarea R, în diferite scenarii de adoptare a măştii şi în asociere cu perioade de izolare.



Valoarea R măsoară numărul mediu de indivizi cărora o persoană infectată le va transmite boala. O valoare R de peste 1 poate conduce la o creştere exponenţială a numărului de cazuri, potrivit Agepres.

Da, ne-au mințit! În laboratorul din Wuhan s-a petrecut o catastrofă din octombrie 2019. SRI-ul american nu a mai putut identifica nicio conversație dintr-odată: "s-a întâmplat o nenorocire!"



Studiul a descoperit că dacă oamenii poartă măşti ori de câte ori se află în public acest lucru este de două ori mai eficient pentru reducerea valorii R decât situaţia în care măştile sunt purtate doar după apariţia simptomelor.



În toate scenariile analizate în studiu, utilizarea în mod obişnuit a măştii de către 50% sau mai mult din populaţie a redus răspândirea COVID-19 la o valoare R de sub 1, aplatizând curbele valurilor viitoare ale bolii şi conducând la măsuri de izolare mai puţin stricte.

Liliecii NU au infectat oamenii cu Covid-19, ci alt animal! Virusurile fac „greșeli”, a existat un strămoș comun al coronavirusului



Specialişti neimplicaţi în mod direct acest studiu britanic recent au avut păreri împărţite în ceea ce priveşte concluziile, notează Reuters. Brooks Pollock, expertă în boli infecţioase la Universitatea din Bristol, a declarat că, în opinia sa, impactul probabil al măştilor ar fi mult mai mic decât se estimează. Pe de altă parte, Trish Greenhalgh, de la Universitatea Oxford, a notat că rezultatele sunt încurajatoare şi sugerează că măştile ''pot fi o măsură eficientă la nivel de populaţie''.

Previziune sumbră despre COVID-19, de la unul dintre cei mai importanți experți aflați în luptă cu pandemia! „Este cel m... Amazon întrerupe colaborarea cu poliţia americană în ceea ce priveşte soluţiile de recunoaştere facială...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x