Antena Căutare

Cotidianul american The New York Times le susţine pe senatoarele Warren şi Klobuchar în alegerile prezidenţiale

Cotidianul american The New York Times a anunţat că susţine două candidate în alegerile prezidenţiale - pe senatoarele Elizabeth Warren şi Amy Klobuchar -, fiind incapabil pentru prima oară să se pronunţe în favoarea unui singur nume, relatează AFP.

Pentru a justitifca această ambivalenţă între cele două democrate cu programe foarte diferite, prestigiosul cotidian a anunţat în ediţia de duminică faptul că vrea să concilieze între o opţiune ”radicală” - a lui Elizabeth Warren - şi una ”realistă” - a lui Amy Klobuchar.

”O dezbatere esenţială are loc în acest moment între două viziuni care ar putea determina viitorul Partidului (Democrat), poate al ţării”, scrie NYT într-un editorial.

”Unii din interiorul Partidului (Democrat) îl văd pe preşedintele (Donald) Trump ca pe o aberaţie şi cred că o întoarcere la o Americă mai raţională este posibilă. Iar apoi există cei care cred că preşedintele Trump a fost produsul sistemelor politic şi economic atât de corupte, încât ele trebuie să fie înlocuite”, adaugă ziarul.

”Atât modelul radical, cât şi cel realist merită un examen serios.De aceea noi susţinem candidatele cele mai eficiente în fiecare dintre aceste abordări. Ele sunt Elizabeth Warren şi Amy Klobuchar”.

Warren, care reprezintă aripa stângă a Partidului Democrat, este plasată destul de bine în sondaje, situându-se regulat pe poziţia a treia, după fostul vicepreşedinte Joe Biden şi un rival foarte de stânga, Bernie Sanders.

”Calea de urmat către numirea doamnei Warren este plină de obstacole, dar nu este dificil de imaginat”, apreciază NYT.

Klobuchar, o moderată în luările sale de poziţie, se află mult în urmă în intenţiile de vot, însă ziarul îi laudă calităţile.

Îndelungata sa experienţă în Senat ”şi capacitatea sa dovedită de a aduna cele două tabere ar face din ea o expertă în compromisuri (veritabile în ceea ce o priveşte) şi o figură care ar uni cele două aripi ale partidului - şi poate Naţiunea”, apreciază cotidianul.

”Fie ca cea mai bună să învingă”, lansează NYT.

Pentru prima oară, ziarul a arătat în mod transparent, într-o emsiune de televiziune, procesul de desemnare a candidatului său preferat.

Acesta a constat în interviuri cu nouă candidaţi. Cei şapte bărbaţi, inclusiv cei doi actuali favoriţi în alegerile primare democrate, nu au reuşit să convingă redacţia.

Sursa : news.ro

Acord internaţional la Berlin în vederea unei relansări a eforturilor de pace în Libia... O manifestaţie la Moscova împotriva revizuirii Constituţiei vrute de Putin nu se bucură de succes...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x