Antena Căutare

Covid-19 în Brazilia - Număr record de infectări şi decese înregistrate în 24 de ore

Autorităţile braziliene au raportat miercuri cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus şi decese provocate de Covid-19 în decurs de 24 de ore, scrie The Guardian.

Devenită important focar în această pandemie, Brazilia are abia acum în vedere impunerea de măsuri stricte de prevenire a răspândirii bolii, mai ales în cele mai afectate zone. De la confirmarea primul caz de Covid-19 în Brazilia, preşedintele Jair Bolsonaro a continuat să minimalizeze problema, respingând „isteria” media şi sugerând că brazilienii ar putea să înoate în excremente şi să iasă neatinşi.

Bolsonaro, care este un admirator al lui Trump, a subminat de asemenea regulile de distanţare socială şi l-a demis pe ministrul Sănătăţii care i-a criticat comportamentul.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.503 cazuri de Covid-19, cu mult peste recordul anterior, -de 7.288 de cazuri, pe 30 aprilie.

Numărul deceselor a fost de 615, cu 15 mai multe decât recordul înregistrat marţi.

Există peste 100.000 de teste realizate care nu au fost înregistrate în baza naţională, a spus un consilier al ministrului Sănătăţii, cea ce înseamnă că numărul cazurilor poate fi mai mare şi va continua să crească.

În total, Brazilia - ţară cu peste 211 milioane de locuitori - a înregistrat 125.218 cazuri de infectare şi 8.536 de decese.

Oficialii au spus miercuri că încearcă să crească capacitatea de testare, care acum este de 2.700 de teste pe zi. Ei speră ca în luna iulie să ajungă la 70.000 de teste pe zi.

Sursa : news.ro

Italia urmează să readucă în închisori mafioţii eliberaţi de teamă că ar putea să se infecteze cu noul coronavirus... „Eu și alți sportivi trebuie să vă fi adus COVID-19 în Europa! L-am luat de la o competiție din Wuhan, în octombrie! Ne-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x