Antena Căutare

CRONOLOGIA TERORII! Atentatele care au afectat Rusia în ultimii ani! De la cei 41 de oameni care au fost omorâți la metrou la masacrul de la Beslan

Rusia a fost în ultimii ani ţinta unor atacuri comise atât de rebeli ceceni, cât şi de islamişti, relatează Daily Telegraph, care prezintă o cronologie a atentatelor ce au afectat ţara în ultimii 13 ani.

Rusia a fost în ultimii ani ţinta unor atacuri comise atât de rebeli ceceni, cât şi de islamişti, relatează Daily Telegraph, care prezintă o cronologie a atentatelor ce au afectat ţara în ultimii 13 ani.

6 februarie 2004 – Atentat la metroul din Moscova. Un atentator sinucigaş a ucis 41 de oameni, la oră de vârf, în apropiere de staţia de metrou Avtozavodskaia, pe linia Zamoskvoreţkaia.

1-3 septembrie 2004 – Asediul de la o şcoală din Beslan. Cel puţin 330 de persoane, dintre care 186 de copii, au fost ucişi când un grup de persoane înarmate a luat 1.100 de oameni ostatici, timp de trei zile, la o şcoală din Beslan, în Osetia de Nord. Insurgenţi din Brigada Martirilor Riyad-us Saliheen, care luptau pentru independenţa Ceceniei, s-au aflat în spatele asediului. Mulţi dintre cei morţi au fost prinşi în schimbul de focuri când trupe ruse au luat cu asalt clădirea cu tancuri şi rachete.

29 martie 2010 – Atentate la metroul din Londra – Două femei kamikaze s-au detonat în garniture de metrou, la 40 de minute diferenţă, la ora de vârf. Patruzeci şi unu de oameni au fost ucişi şi peste 100 au fost răniţi. Gruparea rebelă cecenă Emiratul din Caucaz a revendicat atacul, orchestrat pentru a maximiza numărul de victime şi panica în capitala rusă.

24 ianuarie 2011 – Atentat pe aeroportul international Domodedovo – Treizeci şi şapte de persoane au fost ucise şi sute au fost rănite când un kamikaze a detonat o centură cu explozibili în apropiere de banda de preluare a bagajelor în terminalul de sosiri al celui mai aglomerat aeroport international din Moscova, aflat la 40 de kilometir de centru oraşului. Un bărbat de 20 de ani din Caucazul de Nord a fost identificat drept atacatorul. Cu şase ani mai devreme, două femei comis atacuri cu bombă la bordul a două aeronave, la scurt timp după decolarea de pe aeroport.

19 ianuarie 2016 – Primul atentat comis de Statul Islamic în Rusia – Doi bărbaţi înarmaţi cu topoare, care juraseră credinţă liderului organizaţiei Statul Islamic, Abi Bakr al-Baghdadi, au atacat un punct de control al poliţiei pe autostrada Balaşika, din apropiere de Moscova. Ambii atacatori au fost ucişi, iar doi ofiţeri au fost răniţi în incident.

Primele informații despre bomba dezamorsată de genişti la Sankt Petersburg! Se afla într-o geantă neagră şi conţinea „ag... BREAKING NEWS. Explozii puternice la metroul din Sankt Petersburg! Cel puțin 10 MORȚI! UPDATE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x