Antena Căutare

Cum a ajuns Jorge Mario Bergoglio... Suveran Pontif: "Daca nu te iau de nevasta, ma fac preot"

I-a spus iubitei ca, daca nu se marita cu el, se face preot. A fost refuzat. Iar din preot a devenit Papa. Este una dintre caile nebanuite pe care Domnul l-a purtat pe actualul Papa Francisc din Buenos Aires catre Vatican. Odata ajuns la Sfantul Scaun, va avea un pontificat imprevizibil. O spune liderul catolicilor din Romania, Monseniorul Ioan Robu.

In urma cu 64 de ani, Jorge Mario Bergoglio visa la o viata fericita alaturi de Amalia. Nu-si imagina ca va ajunge... Papa.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dupa aceste declaratii inflacarate, Amalia s-a ales cu o bataie din partea tatalui. Iar indragostitul de 13 ani s-a ales cu un refuz. Acum este printre cei mai puternici lideri ai lumii. Peste 1.2 miliarde de credinciosi il privesc cu veneratie, iar cei mai influenti cardinali ai lumii cu supunere.

Papa a fost primit cu aplauze in urma cu cateva ore la marea intalnire a Colegiului Cardinalilor. A avut, probabil, emotii mari, pentru ca a fost la un pas sa cada. La final, a primit de la cardinali nu doar imbratisari si vorbe de duh. Unii i-au inmanat cate o scrisoare sau un suvenir. Altii l-au rugat sa binecuvanteze diverse obiecte. Tot cu emotie, Papa Francisc a oficiat ieri si prima sa Liturghie in Capela Sixtina.

Se anunta un pontificat plin de neprevazut. Monseniorul Ion Robu nu l-a cunoscut pe Sfantul Parinte, insa recunoaste ca desemnarea Papei Francisc e o tripla premiera pentru comunitatea catolica: “Este primul iezuit care ajunge pe tronul Sfantului Petru, este primul argentinian din America Latina si, in al treilea rand, e primul Francisc din seria Papilor […] S-ar putea sa ne trezim, intr-o zi, sa auzim ca Papa a fost cu metroul sau cu autobuzul prin Roma sau ca a luat un avion de cursa, spre cutare tara, fara un zbor special”.

Papa Francisc va avea in continuare un stil de viata auster. Numele nu l-a ales intamplator. Sfantul Francisc de Assisi a propovaduit ascultarea, saracia, simplitatea si refuzul oricarui privilegiu.

Michelle Obama, din nou pe coperta revistei Vogue!... VIDEO: Jurnalist SkyNews, arestat in timp ce transmitea live din Piata Tiananmen!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x