Antena Căutare

Cum a reacționat Regele Charles când a fost apostrofat de un britanic: „Ne chinuim să ne încălzim locuințele”

În timp ce Regele Charles al III-lea îi saluta pe oamenii veniță să-i aducă un omagiu regretatei Regina Elisabeta a II-a, un britanic l-a apostrofat pe noul Suveran, vorbindu-i despre facturile la energie.

Colaj cu Charles și britanici Galerie
Regele Charles al III-lea i-a salutat pe britanici | Profimedia

Regele Charles al III-lea a dat mâna cu câțiva dintre oamenii care așteptau la rând pentru a-i aduce un omagiu mamei sale. La un moment dat, un bărbat l-a strigat pentru a-i reproșa că organizează o paradă costisitoare, în contextul în care britanicii se confruntă cu o criză a facturilor la energie.

„Charles, în timp ce noi ne chinuim să ne încălzim locuințele, trebuie să plătim și pentru parada voastră. Contribuabilii plătesc 100 de milioane de lire sterline pentru voi, pentru ce?”, a spus bărbatul, potrivit Sky News.

Citește și: Cei 8 nepoți ai Reginei Elisabeta a II-a, priveghi la sicriul bunicii. Imaginile care vor rămâne în istorie

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum a reacționat Regele Charles al III-lea, după ce un protestatar l-a apostrofat

După ce britanicul l-a strigat pe Regele Charles, Suvernaul l-a privit preț de clipe, iar când a auzit ce are de spus, acesta s-a întors și a continuat să-i salute pe ceilalți oameni prezenți. Unul dintre paznici a intervenit imediat și s-a așezat în fața bărbatului, reușind să-l acopere.

Britanicii sunt nemulțumiți de creșterea facturilor la energie. Potrivit analizelor economice, factura medie a gospodăriilor a crescut deja cu 54% în acest an. Analiștii spun că factura medie la energie se va ridica undeva la 4.200 de lire sterline pe an.

Citește și: De ce o capră s-a aflat în fruntea paradei militare dedicate Reginei Elisabeta. Care este motivul

Apostrofările bărbatului vin după ce au existat mai mjulte proteste împotriva monarhiei. Deși cei mai mulți dintre britanci vin cu omagii la adresa Reginei Elisabeta a II-a, există câțiva protestatari. În ultimele zile au fost văzute pancarte cu mesajele: cetățean, nu supus", "democrație acum", sau chiar "Aboliți monarhia".

Citește și: Meghan Markle, din nou în centrul atenției după ce ar fi ascuns un obiect sub rochie timpul vizitei la Windsor. Despre ce e vorba

Aceasta vine după ce protestatarii l-au huiduit pe regele Carol al III-lea în oraș, ținând pancarte pe care scria "cetățean, nu supus" și "democrație acum".

Potrivit premierului Țării Galilor, regele este "îngrijorat" de modul în care oamenii se vor descurca cu facturile în timpul iernii. Prim-ministrul a declarat că impactul crizei legate de costul vieții a fost abordat în conversația cu Charles în timpul audienței lor de vineri, după ce noul monarh s-a adresat pentru prima dată Parlamentului galez în calitate de suveran.

Regina Elisabeta a II-a a murit la Castelul Balmoral pe data de 8 septembrie 2022. Suverana Marii Britanii avea 96 de ani și din octombrie 2021 a început să aibă probleme grave de sănătate. Moartea Prințului Philip, bărbatul pe care l-a iubit enorm, a slăbit-o pe Majestatea Sa.

Cei 8 nepoți ai Reginei Elisabeta a II-a, priveghi la sicriul bunicii. Imaginile care vor rămâne în istorie... Imagini cu Regele Charles şi prinţul William salutând mulţimea care stă la rând pentru a-i aduce omagii Reginei Elisabet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x