Antena Căutare

Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Prima fotografie cu piatra funerară a fost prezentată de Palatul Buckingham

Palatul Buckingham a anunțat sâmbătă vestea despre piatra de pe locul de veci al Reginei Elisabeta a II-a din Capela Sf. George, Windsor. 

Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a. Prima fotografie cu piatra funerară a fost prezentată de Palatul Buckingham
Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a | Profimedia Images

Locul final de odihnă al Reginei Elisabeta a II-a la Capela Memorială Regele George al VI-lea a fost marcat cu o nouă piatră , a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham.

Piatra este realizată din marmură neagră belgiană cu incrustații de litere din alamă pentru a se potrivi cu registrul anterior, iar acum se află în Capela Sf. Gheorghe din Windsor. Piatra include acum datele nașterii și morții pentru George al VI-lea, Elisabeta, Elisabeta a II-a și soțul ei, Philip, care a murit la vârsta de 99 de ani în aprilie 2021.

Cum arată mormântul Reginei Elisabeta a II-a

Capela memorială a fost comandată de Majestatea Sa în 1962, după moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, iar construcția sa a fost finalizată șapte ani mai târziu, după ce a fost proiectată de George Pace. În capelă se află și cenușa surorii Majestății Sale, Prințesa Margareta, Contesa de Snowdon.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

St. George's a fost locul în care s-a ținut Serviciului Reginei Elisabeta, iar la slujbă au participat familia, prietenii și personalul apropiat după înmormântarea de stat de la Westminster Abbey din Londra. A fost pentru prima dată când serviciul de retragere al unui monarh a fost văzut de public.

Au fost prezenți cei patru copii ai Reginei, regele Charles al III-lea, Prințesa Ana, Prințul Andrew și Prințul Edward, care au urmărit sicriul Reginei când a fost transportat în biserică. Prințul William, Prințul Harry, nepotul Reginei, David Armstrong-Jones, Contele de Snowdon, și vărul ei, Prințul Richard, Ducele de Gloucester, au fost și ei prezenți.

La aproape două săptămâni de la moartea celui mai lung monarh britanic care a domnit, pe 8 septembrie, Regatul Unit și-a încheiat perioada oficială de doliu. Steagurile de pe clădirile guvernului britanic au revenit la catarg după slujbele de luni, cu toate acestea, perioada oficială de doliu a familiei regale se încheie la șapte zile după înmormântare.

Detalii despre înmormântarea privată a Reginei Elisabeta

După slujbele de înmormântare, Palatul a publicat pe rețelele de socializare că Regina Elisabeta va avea parte și de o înmormântare privată la capela memorială.

„În această seară va avea loc o înmormântare privată în Capela Memorială Regele George al VI-lea din Windsor. Regina va fi înmormântată împreună cu regretatul ei soț, Ducele de Edinburgh, alături de tatăl ei, Regele George al VI-lea, de mama Regina Elisabeta, Regina Mamă și de sora ei, Prințesa Margaret”.

În urma serviciilor sale, Palatul Buckingham și-a schimbat referința regală la monarh din „Majestatea Sa Regina” în „Majestatea Sa Regina Elisabeta”. Acest lucru a fost explicat de Gert’s Royals, care a spus că „The” din titlul reginei Elisabeta îl reprezenta „actualul deținător al titlului”.

Ce se va întâmpla cu “potopul” de flori lăsat pe alei în onoarea Reginei Elisabeta a II-a. Mulți nu se asteaptă să audă ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x