Antena Căutare

Cum s-a încheiat a treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina: „Mici progrese cu privire la culoarele umanitare”

O a treia rundă de negocieri a avut loc între reprezentanți ai Ucrainei și ai Rusiei, pe fondul războiului izbucnit la finele lui februarie 2022. Negociatorii au afirmat că nu s-a ajuns la concluzii care să îmbunătășească semnificativ situația actuală, însă s-au observat progrese la nivelul discuțiilor despre coridoarele umanitare.

Colaj cu Vladimir Putin și Vladimir Zelenski Galerie
Ucraina și Rusia au avut parte de o nouă rundă de negocieri | Hepta

Potrivit unui oficial ucrainean discuțiile s-au finalizat cu mici progrese cu privire la culoarele umanitare. Totuși, concluziile negociatorilor Ucrainei au fost că nu s-a ajuns la niciun acord care să îmbunătăţească semnificativ situaţia, potrivit news.ro.

Citește și: Unde se ascunde Volodimir Zelenski de trupele ruse care au atentat la viața sa: „Voi rămâne cât timp este nevoie pentru a câştiga”

Reprezentanți ai Rusiei și ai Ucrainei au avut parte de negocieri la Belarus

„Există mici progrese în îmbunătățirea logisticii coridoarelor umanitare. Au continuat consultările intensive asupra blocului politic de bază al reglementărilor, alături de încetarea focului și garanții de securitate", a subliniat unul dintre negociatorii ucraineni.

Totodată, un consilier de la Kremlin a spus că negocierile desfășurate la Belarus „nu au fost la înălţimea aşteptărilor”.

Citește și: Olena Zelenska, soția lui Volodimir Zelenski, mesaj sfâșietor despre victimele războiului. Ce imagini dureroase a publicat

Vicepremierul Irina Vereșciuk a declarat că Rusia vrea să folosească aceste umanitare pentru a-și regrupa și reaproviziona trupele.

„Rusia vrea să folosească aceste umanitare cerute înspre Rusia și Belarus pentru a-și regrupa trupele și a reaproviziona. Ucraina înțelege acest lucru și respinge posibile manipulări. Nu pot exista negocieri între armate. Dar coridoarele umanitare trebuie negociate. Încă nu pot fi deschise. Cu toate acestea, am implicat deja comunitatea mondială, Comitetul Internațional al Crucii Roșii a devenit mai activ, misiunea ONU s-a alăturat „Vedem apeluri personale precum cele făcute de președintele francez Macron către Putin”, a declarat vicepremierul și ministrul reintegrării teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Irina Vereșciuk.

Citește și: Ce avere are Volodimir Zelenski. Câți bani avea în conturi în 2019, când a fost ales președintele Ucrainei

Coridoarele umanitare au scopul de a servi pentru evacuarea civililor și pentru livrarea de mâncare și medicamente în zonele în care se duc lupte.

Prima dată despre coridoarele umanitare s-a discutat în a doua rundă e negocieri.

Războiul dintre Rusia și Ucraina a început în zorii zilei de 24 februarie, iar imagini tulburătoare au fost surprinse încă din primele ore ale războiului.

Citește și: Imagini mișcătoare la granița Ucrainei. Și-a lăsat copiii adulți în urmă, dar a salvat de război alți prunci, pe care nu îi știa

Occidentul a intensificat în ultimele zile furnizarea de arme către Ucraina, pentru a ajuta țara să se apere împotriva invaziei Rusiei, iar răspunsul Kremlinului nu a întârziat să apară.

Kremlinul a acuzat pe 28 februarie Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina a fost „periculoasă şi destabilizatoare”.

Citește informații actualizate despre război pe observatornews.ro.

O ucraineancă a distrus o dronă rusească folosind o "armă" mai puțin obișnuită. Ce s-a întâmplat... Unde se ascunde Volodimir Zelenski de trupele ruse care au atentat la viața sa: „Voi rămâne cât timp este nevoie pentru ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x