Antena Căutare

Nici la Hollywood n-ar fi gândit-o așa! Cum s-a întâmplat jaful de peste un miliard de euro, din Palatul Imperial Dresda!

Un jaf mai ceva ca în filmele de acţiune a avut loc la Palatul Imperial Dresda. Doi hoţi au furat din palat o comoară de peste 100 de bijuterii, diamante şi perle, extrem de valoroase. Paguba este imensă: peste un miliard de euro.

Nici la Hollywood n-ar fi gândit-o așa! Cum s-a întâmplat jaful de peste un miliard de euro, din Palatul Imperial Dresda!
Cum s-a întâmplat jaful de peste un miliard de euro, din Palatul Imperial Dresda!

Specialiştii spun că jaful este un atac la moştenirea culturală a Saxoniei. Autorităţile germane au pornit vânătoarea de spărgători şi le cer acestora să nu distrugă obiectele furate.

Imaginile arată momentul în care cei doi hoţi pătrund într-una dintre cele mai sigure încăperi din lume, Sala Verde din Palatul Imperial Dresda. Plin de curaj, spărgătorul loveşte cu toporul una dintre vitrinele securizate din muzeu.

  • CITEȘTE ȘI: Cel mai mare jaf din istorie! Un tezaur în valoare de un miliard de euro a fost furat dintr-un muzeu din Germania: „Au furat comori culturale cu o valoare incomensurabilă”

Comoara furată are o valoare uriaşă, peste un miliard de euro. În total au pus mâna pe 100 de bijuterii. Doar unul dintre obiectele furate, o sabie de ceremonie, este încrustată cu aproape 800 de diamante.

JAF CA-N FILME, SURPRINS DE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE

Jaful a avut loc puţin înainte de 5 dimineaţa şi a fost pregătit până în cele mai mici detalii. Hoţii au dat foc panoului electric al muzeului pentru a dezactiva alarma.

Suspecţii au intrat printr-o fereastră care dă spre piaţa din faţa palatului. Acolo au tăiat grilajul şi apoi au spart geamul. S-au făcut apoi nevăzuţi cu o maşină. Autoturismul a fost găsit câteva ore mai târziu, incendiat.

Sala Verde din Palatul din Dresda este cunoscută în întreaga lume. Este locul care găzduieşte obiecte de artă din secolul al 18-lea, care au fost admirate de-a lungul timpului de lideri precum Barack Obama, regina Beatrix a Olandei sau de preşedintele Vladimir Putin.

Conducerea muzeului răsuflă totuşi uşurată. Una dintre cele mai valoroase piese expuse în palatul din Dresda, un diamant verde de 41 de karate, a scăpat. Şi asta pentru că bijuteria se află momentan expusă la New York.

A murit Goar Vartanian! Spioana care a oprit asasinarea lui Stalin, Churchill şi Roosevelt de către naziști avea 93 de ... Europa, lovită de un alt cutremur de peste șase grade, la 24 de ore după dezastrul provocat în Albania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x