Antena Căutare

Cum va arata viitoarea harta a lumii

Cotidianul New York Times a prezentat recent viitoarea harta a lumii, in care granitele sunt altele: se creaza Kurdistanul independent, iar Siria se dezintegreaza in orase-stat, scrie publicatia turca Haberturk.

Articolul care insoteste harta si care se intituleaza „Noua lume” prezinta noile tari unificarile si miscarile interstatale, ce pot apare ca rezultat al conditiilor actuale. „Noile state nu vor mai fi produsul unei singure schimbari sau a unui singur conflict, cum a fost in cazul dezmembrarii URSS. In plus , ele nu vor fi specifice pentru anumite regiuni. Geologia si istoria vor schimba categoric frontierele existente”, citeaza publicatia turca argumentatia ziaristilor americani.

Studiul propune o harta a viitoarei lumi si care, potrivit prognozelor formulate de autorii ei, va cuprinde noi state independente. In viitoarea lume , Turcia ramane pe pozitii ferme. Dar in imediata ei vecinatate se produc schimbari importante. Astfel, explica Haberturk, guvernul regionale ale Kurdistanului din nordul Irakului va deveni Kurdistanul independent.

Aparitia are drept cauze urmatoarele: „De-a lungul intregii lor istorii, kurzii nu au fost niciodata atat de aproape de posibilitatea de a-si crea un stat propriu ca acum. Guvernul regional al Kurdistanului reprezinta cea mai stabila zona a Irakului si negociaza incheierea unor contracte internationale in domeniul energetic cu firme turcesti si cu compania Exxon Mobil”.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine.ro!

IKEA a "scos" femeile din catalogul destinat Arabiei Saudite... Georgia: Coalitia de opozitie "Visul Georgian" a castigat legislativele ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x