Antena Căutare

Cutremur de 7,1 in largul coastelor de nord-est ale Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea 7,1 s-a produs, astazi, in largul coastelor de nord-est ale Japoniei, determinand autoritatile sa emita, pentru scurt timp, un avertisment de tsunami. Seismul a avut loc la ora locala 9:57 (3:57, ora Romaniei), la o adancime de 10 kilometri, in aceeasi regiune a Oceanului Pacific unde s-a produs si cutremurul cu magnitudinea 9 din 11 martie.


Compania de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO), care administreaza centrala nucleara de la Fukushima, grav avariata de cutremurul urmat de tsunami din 11 martie, a anuntat ca nu a inregistrat noi incidente dupa seism, relateaza AFP, citata de Mediafax. "Efectuam verificari, dar procesul de racire a reactoarelor se desfasoara in continuare", a declarat un purtator de cuvant.

La 11 martie, un tsunami de proportii a devastat litoralul de nord-est al tarii, provocand moartea sau disparitia a 23.000 de persoane. Un val cu inaltimea de 14 metri a provocat, la centrala Fukushima Daiichi, cel mai grav accident nuclear inregistrat dupa cel de la Cernobil, din 1986.

sursa: Jurnalul

Aeroportul din Catania, inchis din cauza unui nor de cenusa din vulcanul Etna... The Sunday Times risca soarta News of the World...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x