Antena Căutare

UPDATE! Cutremur de 7,7 in largul Canadei. Alerta de tsunami a fost ridicata

Un seism de 7,7 grade pe scara Richter s-a produs, duminica dimineata, in largul coastei de vest a Canadei. Autoritatile au lansat o alerta de tsunami.

UPDATE 14.50: Alerta de tsunami care a fost lansata in Hawaii (Statele Unite), a fost ridicata in jurul orei 11.00 GMT (13.00, ora Romaniei).

"Potrivit tuturor datelor de care dispunem, amenintarea de tsunami s-a redus (...) si nu ar trebui sa mai creasca", a anuntat Centrul de alerta in caz de tsunami in Pacific.

UPDATE 11.27: Tsunami provocat de seismul din Canada a atins Hawaii. Deocamdata, valurile sunt mici, insa autoritatile avertizeaza ca urmatoarele valuri ar putea fi mult mai puternice si ar putea provoca inundatii.

UPDATE 10.50: Cel putin trei valuri seismice de mica intensitate au lovit coasta provinciei canadiene British Columbia. Valurile nu au provocat pagube, dar numeroase persoane au fost evacuate in Haida Gwaii si Port Edward, in apropiere de Prince Rupert. Oficialii sustin ca nu este clar pentru moment care este numarul total al acestora. Cateva zone au ramas fara electricitate.

"Alerta este in vigoare pentru zonele de coasta din British Columbia pana in Alaska, intre nordul insulei Vancouver si Cap Decision in Alaska (la 137 de kilometri sud-est de Sitka)", a declarat Ministerul Resurselor Naturale din Canada.

Cutremurul s-a produs la ora 03.04 (05.04, ora Romaniei) in regiunea arhipelagului Haida Gwaii (fostele insule ale Reginei-Charlotte). Acesta a fost resimtit in partea de nord a provinciei British Columbia, inclusiv in Prince Rupert, Quesnel si Houston. Deocamdata, nu au fost inregistrate victime, insa autoritatile au inceput deja sa evacueze locuitorii.

Tsunami-ul ameninta insulele Hawaii, din Statele Unite ale Americii. Acesta ar urma sa loveasca in jurul orei 08.28, (10.28, ora Romaniei).


Silvio Berlusconi ataca, dupa ce o instanta italiana l-a condamnat la 1 an de inchisoare... Zeci de mii de italieni au manifestat impotriva masurilor de austeritate ale guvernului Monti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x