Antena Căutare

Daily Mail: romanii care detin bijuterii nu mai primesc ajutor social

Publicatia britanica informeaza ca autoritatile de la Bucuresti vor introduce o noua lege prin care cetatenii care detin bijuterii nu vor mai avea dreptul sa primeasca ajutor din partea statului.

Reglementarile propuse de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale ii vor afecta pe cei care declara ca au mai mult de 100 de grame de metale pretioase, lucrari de arta, portelanuri, obiecte de cristal sau blanuri.

Jurnalistii britanici relateaza ca oficialitatile romane se bazeaza pe sinceritatea cetatenilor pentru a descoperi daca detin obiecte de valoare.

Grupurile de romi spun ca noua lege este discriminatorie deoarece, in cazul lor, aurul se transmite din generatie in generatie si este un simbol cultural si de statut. Ar putea obtine bani de pe urma acestuia, dar traditia ii impiedica sa il vanda, asa ca apeleaza la ajutorul de la stat.

Foto: hepta.ro

Un milion de catolici vor primi "cardurile credintei"... Un feribot a naufragiat in largul statului Papua Noua Guinee. Peste 200 de oameni au fost salvati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x