Antena Căutare

De ce Volodimir Zelenski poartă doar haine verzi de la începutul războiului. Ce semnificație are culoarea

De când a început războiul în Ucraina, Volodimir Zelenski își petrece zilele într-un buncăr din Kiev și a renunțat la ținutele office.

De ce Volodimir Zelenski poartă doar haine verzi de la începutul războiului. Ce semnificație are culoarea Galerie
Secretul din spatele hainelor lui Volodimir Zelenski | Profimedia

De când a început conflictul pornit de Rusia în Ucraina, Președintele Volodimir Zelenski își petrece zilele într-un buncăr din Kiev, alături de militari. Astfel, el a fost nevoit să renunțe la hainele office cu costum și cămășă, pe care le-a înlocuit cu pantaloni sport și tricouri sau hanorace, într-un verde specific uniformelor militare.

Așa cum probabil ați observant deja, de la începutul războiului în Ucraina, preşedintele țării nu mai iese din hainele sport, de camuflaj. Dar pe lângă faptul că această nuanță este specifică uniformelor militare, mai are câteva semnificații.

Ce semnificație are culoarea verde în jurul lumii

Dintr-o perspectivă emoţională, culoarea verde oferă pace şi liniște, iar pentru cei care au probleme cu iubirea de sine este un aliat ideal. La nivel global, verde este o culoare sigură pe care multe credinţe o corelează cu viaţa reînnoită, explică La Marca.

Spre exemplu, în Iran, verdele este culoarea paradisului, în timp ce în Japonia simbolizează viaţa eternă. Pentru azteci, verdele era o culoare regală, iar în China verdele reprezintă frumuseţea şi onoarea.

Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Olena Zelenska și Volodimir Zelenski. Primul interviu al Primei Doamne de la începutul războiului

De asemenea, culoarea verde simbolizează echilibrul între cap şi inimă. În natură, verdele înseamnă creştere, reînnoire şi reprezintă anotimpul primăverii. Este o culoare recomandată oamenilor care locuiesc la oraşe, printre betoane, şi doresc să păstreze legătura cu natura.

Prin comparație, adversarul lui, Vladimir Putin a uimit pe toată lumea cu geaca purtată pe scena stadionului olimpic din Moscova, în valoare de 12.000 de euro, care a devenit virală pe reţelele de socializare.

De ce Volodimir Zelenski poartă doar haine verzi de la începutul războiului

Președintele Volodimir Zelenski înțelege foarte bine importanța empatiei și responsabilitatea de a fi imaginea Ucrainei în lume. Este conștient de faptul că părerea oamenilor e foarte importantă într-o situație atât de delicată, iar asta se reflectă în primul rând, în vestimentația sa.

Astfel, el poartă haine sport, de camuflaj, la fiecare apariție în primul rând pentru a transmite un mesaj. Pe de o parte, este asociat cu armata, pe de altă parte se plasează pe aceeași poziție cu cetățenii țării pe care o conduce.

„Poartă haine care îl leagă de forțele armate, fără să pară militar și transmite un mesaj – că este concentrat pe chestiuni practice”, a declarat pentru The Independent Rebecca Arnold, lector la Institutul de Artă Courtauld din Londra.

„Culoarea este deosebit de importantă pentru asta – hainele îl conectează cu oamenii obișnuiți, făcându-l să participe la lupta lor, dar culoarea și repetarea acestor obiecte vestimentare le transformă într-o uniformă, care sugerează că este gata de acțiune.”

Citește și: Ce compromis este dispus să accepte Volodimir Zelenski. Ce i-a propus lui Vladimir Putin, în schimbul prizonierilor ucraineni

„El comunică, prin urmare, cu cei din jurul său din guvern, dar, cel mai important, prin mediile digitale, se conectează cu oamenii țării sale și cu lumea în general. Vestimentația este echivalentul vizual și material al cuvintelor sale – că lumea trebuie să fie unită în acțiune”, a mai adăugat ea.

De asemena, un jurnalist a făcut recent o postare pe Twitter despre vestimentaţia lui Zelenski. „Fură-i aspectul”, a scris acesta, încercât să transmită că acesta poartă haine accesibile oricui.

Citește și: Volodimir Zelenski, despre noile acte de cruzime ale rușilor. La ce metodă a apelat armata rusă pentru a ucide ucrainenii

Astfel, potrivit postării lui care a ajuns virală, geaca pe care o poartă costă 12 euro, iar pantalonii, 32 de euro. Tricoul poate fi cumpărat cu 6 euro, iar adidaşii cu 61 de euro, scrie Ok! Magazine. În total, ţinuta lui Zelenski costă 110 euro.

Volodimir Zelenski a fost numit adesea un bun comunicator, empatic cu poporul său și care ştie să creeze o legătură cu toţi cei care îl ascultă. Și este posibil ca și ţinuta să fi contribuit la asta.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Preţurile petrolului au urcat miercuri cu peste 2%. Preşedintele american Joe Biden a acuzat Rusia de genocid... Veste importantă pentru turiști. Ce se întâmplă cu restricțiile din Grecia la vară. Autoritățile Statului Elen au luat d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x