Antena Căutare

Debut al procesului penal al lui Roger Stone, fost consilier al lui Donald Trump în campania prezidenţială din 2016

Procesul penal al lui Roger Stone, fost consilier al lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2016, va începe marţi, existând posibilitatea să devină un spectacol care să aducă titluri de presă negative pentru preşedintele afectat deja de o investigaţie de destituire în Congres desfăşurată în ritm rapid, transmite Reuters.

Stone, un republican vechi care se autodescrie drept ”un jongleor murdar” şi ”un agent provocator”, a pledat nevinovat în faţa acuzaţiilor de obstrucţionare a justiţiei, influenţarea martorilor şi minţirea Comisiei pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor.

Comisia respectivă coordonează în prezent investigaţia de destituire a preşedintelui din Camera Reprezentanţilor, care se concentrează pe solicitarea preşedintelui republican ca Ucraina să îl investigheze pe rivalul său politic democrat Joe Biden.

Procesul va debuta marţi cu selectarea juriului, iar declaraţiile de deschidere ar putea avea loc miercuri, a declarat luni judecătorul districtual Amy Berman Jackson.

Acuzaţiile provin din investigaţia realizată de fostul consilier special Robert Mueller, care a detaliat amestecul Rusiei în alegerile din 2016 pentru susţinerea candidaturii lui Trump. Potrivit acuzaţiilor, Stone i-a minţit pe parlamentari în legătură cu eforturile campaniei Trump de a obţine emailuri furate de Rusia şi publicate pe site-ul Wikileaks pentru subminarea oponentei democrate Hillary Clinton.

Inculparea se referă la un email din octombrie 2016 trimis de un oficial de rang înalt al campaniei Trump, care îi cerea lui Stone să se intereseze de publicarea emailurilor de către “Organization 1”, o referire la Wikileaks. Stone a răspuns că “Organization 1” va publica ”o parte în fiecare săptămână”. Alegerile au avut loc în noiembrie 2016.

Oficialul de rang înalt ar fi fostul consilier al lui Trump Steve Bannon, care se numără printre posibilii martori în proces, alături de fostul director adjunct al campaniei lui Trump Rick Gates, realizatorul de emisiuni radio Randy Credico şi autorul conservator Jerome Corsi.

Procurorii nu au publicat încă lista martorilor, dar au spus luni, în timpul unei audieri înainte de proces, că intenţionează să citeze ca un prim martor un agent FBI.

Stone este acuzat că l-a ameninţat pe Credico şi pe câinele acestuia Bianca, încercând să îl intimideze prin mesaje text prin care îi cerea să se poarte ca ‘Frank Pentangeli’ – referire la un personaj din filmul “The Godfather Part II” care şi-a retractat depoziţia în Congres referitoare la mafiotul Michael Corleone.

Sursa : news.ro

Macron îndeamnă la Shanghai ”să se joace european” în faţa Chinei în dosarele economice, în plin război între Washington... Ucraina îl va concedia pe procurorul care a coordonat investigaţia împotriva companiei unde lucra fiul lui Joe Biden...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x