Antena Căutare

Decizia privind aderarea Romaniei la Schengen a fost amanata

Decizia privind aderarea Romaniei la Schengen a fost amanata. Consiliul JAI, programat pentru 19-20 de septembrie, care trebuia sa ia decizia in acest sens, a fost anulat, anunta Mediafax.

Aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen era singurul subiect important pe agenda reuniunii programate saptamana viitoare. Urmatoarea reuniune a Consiliului JAI a fost programata pentru 25-26 octombrie.

In conditiile mentinerii opozitiei Olandei, precum si a nuantarii pozitiilor Germaniei si Belgiei, care considera necesara asteptarea raportului suplimentar privind MCV de la finalul acestui an, s-a decis de catre presedintia cipriota a UE anularea acestei reuniuni. Decizia anularii reuniunii de saptamana viitoare a fost luata luni seara.

In 4 septembrie, presedintele Traian Basescu a sustinut, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, ca aliatii si prietenii Romaniei nu au motive sa respinga aderarea tarii noastre la Schengen, el precizand ca argumentul este ca, desi politicienii si-au asumat actiuni "ilegale", institutiile statului de drept au functionat "corect".

"Aliatii si prietenii nostri nu au motive sa ne respinga intrarea in Schengen. Proba este ca institutiile statului de drept au functionat chiar daca politicienii si-au asumat actiuni ilegale. Este un punct de vedere pe care va rog pe toti ambasadorii sa il sustineti", a spus Basescu, care a precizat ca "greselile oamenilor politici nu pot sa duca la anularea drepturilor pe care romanii le aveau".

Sursa: Antena3

FOTO: EPA / Intact Images

Patru romani, victime ale atentatelor de la 11 septembrie 2001... Epurarea etnica a turcilor din Bulgaria in 1989, confirmata de mai multe documente ale partidului comunist ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x