Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Demnitar UE, printre clientii unei retele de pedofilie din Republica Moldova

Un oficial al Uniunii Europene este clientul unei retele de pedofilie din Republica Moldova, dezvaluie o ancheta facuta de Jurnalul Naţional. Grecul Nick Georgiadis, expert al Uniunii Europene, s-a aflat printre clientii retelei de pedofili de la Chisinau.

In luna martie a acestui an, Politia si Procuratura din Chisinau au anuntat ca au lichidat o retea de traficanti de copii si pedofili, capii gruparii fiind arestati. Sub pretextul ca organiza calatorii turistice prin Moldova, inclusiv prin regiunea transnistreana, si in Ucraina la Odessa, reteaua, de fapt, oferea baieti minori pentru relatii sexuale clientilor veniti din strainatate. La nici o luna de la arestari, am constatat ca reteaua continua sa activeze.

"Afacerea" a fost preluata de una dintre fostele victime, care, pentru a reface legaturile cu clientii, a scazut preturile la serviciile prestate. Divizata in doua, reteaua activeaza nestingherita la Chisinau si Tiraspol. Un jurnalist din Chisinau si unul din Iasi au reusit sa inchirieze, cu numai 55 de euro, un baiat de 15 ani, pentru o noapte. Negocierile pentru "inchirierea baiatului" au fost filmate cu camera ascunsa.

"Am un baiat. El poate chiar si acum sa vina. Are 15 ani. El a fost cu mine la clienti din Norvegia, Marea Britanie, Scotland si totul a fost normal. Acum e activ, asa. Frumusel baiat", isi descrie traficantul "marfa", intr-o chinuita limba moldoveneasca. Inainte de a-mi aduce copilul insa, are grija sa se asigure ca toti banii vor ajunge in buzunarul lui. "Si inca un lucru. Cand se plateste, tu imi dai banii mie si eu il platesc pe el. El nu trebuie sa vaza bani de la tine. Stii cum ii? Eu il platesc pe el. Eu, nu tu!", ma avertizeaza ferm Misa, inainte de a-mi aduce baiatul.

Pe Mihail Bideac, zis Misa, l-am gasit pe www.mail.ru. Am facut un cont fictiv si l-am contactat din Romania spunandu-i ca urmeaza sa vin in Republica Moldova. Negocierea pe internet a fost scurta: 40 de euro pentru Misa si 15 euro pentru baiatul pe care mi-l va aduce. Am stabilit ca pe 24 iunie il voi suna din Chisinau si ne vom intalni.

Vezi intregul film al flagrantului pe Jurnalul.ro!


Foto: odnoklassniki.ru.at

Recomandari