Antena Căutare

Democraţii salută o hotărâre salvatoare în inculparea lui Trump, republicanii denunţă o mascaradă

Preşedintele american Donald Trump a fost inculpat de abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului de către Camera Reprezentanţilor, o lovitură în viaţa politică americană care a provocat numeroase reacţii.

Senatorul din Vermont Bernie Sanders , candidat la învestitura democrată în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020, a reacţionat într-un mesaj video publicat pe Twitter.

”Este o zi tristă, dar necesară pentru democraţia americană. Camera americană a Reprezentanţilor a adoptat inculparea preşedintelui Trump şi aşa trebuia să facă”, afirmă el.

Senatoarea din Massachusetts Elizabeth Warren , de asemenea candidată la învestitura democrată, a reacţionat tot pe Twitter.

”Donald Trump a abuzat de relaţiile noastre diplomatice şi ne-a dăunat securităţii naţionale în scopuri personale şi politice. Adoptând inculparea sa, Camera a adoptat o măsură importantă pentru a-l trage la răspundere. Sunt pregătită să-mi îndeplinesc obligaţiile constituţionale în Senat”.

Directorul de campanie al lui Donald Trump în vederea alegerilor prezindenţiale din 2020 Brad Parscale a publicart un comunicat.

În opinia sa, votul Camerei arată că acest ”contrast între preşedintele Trump şi democraţi nu putea fi mai evident. În timp ce preşedintele reuneşte zeci de mii de cetăţeni în Michigan şi sărbătoreşte grandoarea şi succesele Statelor Unite, democraţii, la Washington au încheiat o mascaradă glacială şi calculată de trei ani şi au votat împotriva a 93 de milioane de americani”.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi a difuxat pe Twitter discursul pe care l-a susţinut în faţa congresmenilor.

Ea a ales să sublinieze o frază: ”este tragic că acţiunile imprudente ale preşedintelui fac această destituire necesară. El nu ne-a lăsat de ales. Este un fapt că preşedintele constituie o ameninţare permanentă la adresa securităţii noastre naţionale şi integrităţii alegătorilor noştri, fundamentelor democraţiei noastre”.

În alt mesaj, ea îi spune lui Trump că ”nimeni nu este mai presus de lege, domnule preşedinte”.

Liderul republicanilor în Camera Reprezentanţilor Kevin McCarthy a denunţat un ”proces trucat, care a condus la procedura de inculpare (impeachment) cea mai puţin credibilă din istoria americană”.

Fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg , candidat la fotoşiul de la Casa Albă, a emis un comunicat.

”Camera şi-a îndeplinit datoria potrivit prevederilor Constituţiei”, spune el. ”Din nefericire, este tot mai evident că republicanii din Senat nu o vor face. Problema nu va fi soluţionată înainte de luna noiembrie (în alegerile prezidenţiale) de către poporul american (...). 2020 nu este o simplă alegere. Este un referendum în vederea salvării Constituţiei noastre sau lăsarea lui Trump să o ardă”.

Sursa : news.ro

Trump, inculpat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului în Camera Reprezentanţilor, urmează să fie judecat de S... ”Nimeni nu ştie cui se datorează” modificările climatice, afirmă în conferinţa sa de presă anuală Putin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x