Antena Căutare

Ce medicament IEFTIN folosește Japonia împotriva coronavirusului. Tratamentul a fost inclus în manualul de medicină a procedurii privind covid-19

Ministerul nipon al Sănătăţii a aprobat folosirea dexametazonei, un steroid ieftin şi folosit pe scară largă, ca pe un al doilea tratament împotriva COVID-19, după ce un experiment clinic desfăşurat în Marea Britanie a demonstrat că acest medicament reduce mortalitatea pacienţilor spitalizaţi, transmite miercuri Reuters.

Ce medicament IEFTIN folosește Japonia împotriva coronavirusului. Tratamentul a fost inclus în manualul de medicină a procedurii privind  covid-19
Ce medicament IEFTIN folosește Japonia împotrvia coroanvirusului. Tratamentul a fost inclus în manualul de medicină a procedurii privind covid-19

Ministerul a inclus dexametazona drept opţiune de tratament alături de medicamentul antiretroviral remdesivir într-o revizuire recentă a manualului de proceduri privind COVID-19.

Acţiunile companiei farmaceutice Nichi-Iko Pharmaceutical Co, care se numără printre companiile care produc acest medicament, au crescut în acest context cu 6,5%.

LISTĂ: Principalele medicamente folosite împotriva coronavirusului și efectul fiecărui tratament în parte

Un studiu ale cărui rezultate au fost anunţate recent în publicaţia New England Journal of Medicine arăta că dexametazona este primul medicament care salvează vieţi în cazul pacienţilor cu forme grave şi moderate de COVID-19, descoperire prezentată drept un uriaş pas înainte în lupta cu pandemia.

Medicamentul revoluționar, dextametazona

S-a descoperit primul medicament IEFTIN ce salvează viața unui bolnav de coronavirus. Anunțul făcut de medicul Adrian Marinescu

Medicament revoluționar în lupta cu noul coronavirus. Dexametazona poate salva viețile pacienților infectați cu COVID-19. Tratamentul cu doze mici de steroizi reprezintă un progres major în lupta împotriva virusului, potrivit BBC.

Acest tratament ieftin s-a dovedit a fi cel mai eficient în lupta cu noul coroanvirus. Având în vedere prețul său redus, el ar putea fi crucial în ameliorarea crizei în țările sărace care se confruntă cu un număr foarte mare de cazuri. Unii cercetători estimează că aproxiamtiv de 5000 de vieți ar fi putut fi salvate în Regat dacă acesta ar fi fost discponibil la declanșarea pandemiei.

Medicamentul se dovedește a fi salvator de vieți. Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, confirmă că dextametazona ajută în lupta cu noul coroanvirus.

Dextametazona nu este recoamndată celor care au simptome ușoare

Dextametazona nu este recomandată pentru a fi cumpărată acasă de către cei care au simptome ușoare deoarece are rezultate vizibile doar pe cei care se află în situații grave, având o acțiune asupra inflamațiilor severe.

Medicamentul este folosit pentru a reduce inflamația și în alte situații medicale și pare că poate micșora vătămările produse atunci când sistemul imunitar se suprasolicită pentru a ataca coronavirusul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pacienții ventilați mecanic sau care sunt tratați cu oxigen sunt salvați pe ultima sută de metri cu ajutorul dextametazonei.

O mamă și-a pierdut doi copii, în doar 11 zile, din cauza coronavirusului. Femeia, în lacrimi: ”Nu e o glumă, nu este un... Prima țară din Europa care instituie din nou starea de urgență, după ce declarase că a scăpat de Covid-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x