Antena Căutare

Directorul OMS, avertisment de maximă importanță, către întreaga lume! „Ar putea duce la o recrudescenţă mortală a pandemiei”

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a avertizat, vineri, că relaxarea prematură a măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus poate provoca un nou val de îmbolnăviri cu COVID-19.

Directorul OMS, avertisment de maximă importanță, către întreaga lume! „Ar putea duce la o recrudescenţă mortală a pandemiei”
Tedros Adhanom Ghebreyesus | Hepta

„Ştiu că unele ţări pregătesc deja tranziţia pentru încetarea restricţiilor de circulaţie. Ca toată lumea, OMS ar dori să vadă că restricţiile încetează.

În acelaşi timp, ridicarea prea devreme a restricţiilor ar putea duce la o recrudescenţă mortală a pandemiei.

Revenirea ar putea fi la fel de fatală ca şi propagarea dacă nu este gestionată corespunzător. Fiecare individ are un rol în înfrângerea pandemiei”, a declarat directorul organizaţiei cu sediul la Geneva, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citește și: Un nou simptom al coronavirusului, semnalat de pacienți cu COVID-19! „Inițial, am crezut că e doar în capul meu!”

OMS acordă consultaţii statelor la elaborarea strategiei de relaxare treptată a restricţiilor, potrivit Agerpres.

Șase condiții, pentru siguranță!

Pentru ca procesul să se desfăşoare în siguranţă, OMS. consideră că trebuie îndeplinite şase condiţii, dintre care primele trei sunt: controlul transmiterii coronavirusului; asigurarea ofertei de asistenţă medicală şi îngrijiri; minimizarea riscului în mediile expuse, cum sunt azilurile pe termen lung.

Citește și: OMS, avertisment de maximă importanță, despre cel mai rapid test pentru coronavirus, pe care îl poți face acasă! „Îți poți ține respirația, peste 10 secunde, fără să se întâmple asta?” - VIDEO

Lista continuă cu: implementarea de măsuri de prevenire la locurile de muncă, în şcoli şi alte locuri aglomerate; controlul riscului de cazuri provenite din străinătate; responsabilizarea populaţiei.

Bilanțul deceselor cauzate de noul coronavirus, la nivel mondial, a trecut de 100.000! Clasamentul celor mai afectate ță... Număr record de decese în SUA, în ultimele 24 de ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x