Antena Căutare

Disperarea cuprinde America, după ce Donald Trump a fost ales președinte! Oamenii au ieșit în stradă!

Donald Trump a devenit al 45-lea președintele al Statelor Unite ale Americii. Dar se pare că acest lucru nu e neapărat un motiv de fericire!

Donald Trump a devenit al 45-lea președintele al Statelor Unite ale Americii. Dar se pare că acest lucru nu e neapărat un motiv de fericire!

Anunțul a avut miercuri efectul unei bombe în lume, dar și la Hollywood unde, cu excepția lui Clint Eastwood, care și-a declarat dragostea pentru noul stăpân al lumii, mulți artiști și scriitori americani s-au arătat șocați de această veste.

Vedetele își exprimă nemulțumirea pe rețelele de socializare și în mass-media. La auzul veștii, actrița Mia Farrow a mărturisit că vrea să plece în exil în Irlanda. ''Am deja pașaportul pentru Irlanda'', a scris aceasta.

La New York, Lady Gaga, una dintre personalitățile care au susținut-o puternic în campanie pe Hillary Clinton, a protestat în fața Turnului Trump. Vedeta pop a postat pe Instagram o fotografie alb-negru în care apare pe un camion de salubrizare, purtând o pancartă pe care scrie "Love trumps hate".

Numeroase persoane au ieșit în stradă în mai multe orașe din vestul Statelor Unite, miercuri dimineața, pentru a protesta împotriva victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA, relatează DPA.

Scandând "Nu este președintele meu" ("not my president") și "La dracu cu Donald Trump" ("fuck Donald Trump"), sute de studenți și de oponenți ai lui Trump au protestat în orașe precum Los Angeles, San Diego, Oakland și Portland, conform relatărilor apărute în presă. Michelle Rodriguez, vedeta latino din saga ''Fast and Furious'', s-a arătat și ea indignată: ''Mă întreb când, în istoria Americii, femeile vor fi cu adevărat celebrate, nu numai ca mame sau surori, ci ca ființe umane capabile să conducă''.

Pe contul său de Twitter, Chris Evans, interpretul Captain America din producțiile Marvel, a comentat victoria anunțată a lui Donald Trump: ''Este o noapte jenantă pentru America. Am lăsat un propagant al urii să ne conducă marea noastră națiune. Ne-am lăsat viitorul pe mâinile unui tiran. Sunt devastat''.

Pentru Douglas Kennedy, ''victoria anunțată a lui Donald Trump este un seism''. Într-un interviu acordat Europe 1 în această dimineață, scriitorul a declarat: ''Sunt șocat, este un traumatism imposibil de imaginat. Ne vom trezi mâine dimineață într-o lume total diferită. Trump este un rasist, este obsedat de putere, este prieten cu Putin... Pe lângă Trump, George W. Bush este un Châteaubriand!''.

Realizatorul și producătorul Judd Apatow nu și-a menajat exprimarea: ''Situația este terifiantă și dezamăgitoare. Lui Trump nu îi pasă de voi. Este un proprietar de cazino care stoarce cu bucurie ultimul ban de la o bătrână. Nu este un salvator''.

Actrița și producătoarea Rashida Jones și-a exprimat pe Twitter supărarea, în câteva cuvinte: ''Aș vrea să dispară''.

Actorul Adam McKay, încă în stare de șoc, a reacționat și el: ''Cel mai rău lucru în seara asta este rasa umană. Deoarece pentru America lui Trump schimbările climatice nu mai sunt considerate o problemă majoră''.

Poetul și romancierul Carl Hancok Rux a declarat pentru Matins de France Culture: ''Mi se pare incredibil de trist. Nu este devastator numai pentru America, ci pentru întreaga lume. Cred că lasă să se vadă ceva din fragilitatea democrației americane. Rasismul, misoginismul, violența, ignoranța din această campanie mă sperie. În viața mea n-am văzut un politician mai puțin educat în privința modului în care funcționează democrația în ziua de azi. El este produsul televiziunii. Asta mă face să cred că nu este singur în ignoranța sa''.

Asemănătoare este și consternarea exprimată de Judith Thurman, scriitoarea și jurnalistă la New Yorker. ''Acest rezultat demonstrează că trăim în țara în care există două Americi. Astăzi, toată lumea este siderată. Mâine ne vom trezi și vom înțelege amploarea prejudiciului. Este triumful urii celuilalt. Asta a câștigat în această seară'', a spus Thurman, potrivit Agerpres.

GALERIE FOTO. Înainte de a regreta preferințele americanilor uitați-vă la Melania. Merită toate voturile lumii!!!... ”Trumpocalipsa” sau ”Dumnezeu să ierte America!” Reacţii în lanț după anunţarea rezultatului alegerilor din SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x