Antena Căutare

Dmitri Rogozin catre politicienii de la Chisinau: ”Mai usor cu unionismul!”

Vicepremierul rus pentru probleme militare, Dmitri Rogozin, aflat intr-o vizita la Tiraspol, le-a sugerat politicienilor de la Chisinau sa nu faca si mai grea misiunea privind discutiile despre unirea cu Romania, caci astfel de discutii nu sunt dorite.

Corespondentul special al ziarului "Kommersant" din Rusia, Vladimir Soloviov, prezent la intrevederile oficialului rus in Transnistria, a declarat pentru Publika TV ca declaratiile lui Rogozin trebuie sa fie luate in serios, pentru ca el reprezinta interesele puterii in Federatia Rusa.

Cotidianul rus "Nezavisimaia Gazeta" scrie ca vizita lui Rogozin in Republica Moldova si Transnistria este doar inceputul realizarii politicii lui Vladimir Putin de extindere a influentei rusesti in spatiul CSI, ba mai mult, Federatia Rusa intentioneaza sa-si mentina prezenta militara in Transnistria si chiar sa instaleze acolo cel putin o statie radar, ca raspuns la crearea bazelor militare americane in Romania si la activizarea proceselor integrationiste moldo-romane.

Numirea lui Rogozin in functia de reprezentant special al Kremlinului pentru Transnistria a trezit mai multe nedumeriri, dar si nemultumiri. Analistii politici vorbesc despre un diplomat care s-a remarcat prin numeroase declaratii agresive la adresa Romaniei.

Citeste si Jurnalul!

Spania sufera, regele se distreaza la vanatoare de elefanti in Botswana... VIDEO! Sarkozy isi ascunde ceasul atunci cand da mana cu alegatorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x