Antena Căutare

Doi funcţionari europeni contaminaţi cu noul coronavirus, unul de la Consiliul European, celălalt de la Agenţia Europeană a Apărării; instituţiile nu-şi întrerup activitatea, anunţă Consiliul

Un prim caz de contaminare cu noul coronavirus a fost semnalat în cadrul personalului Consiliului European, în contextul în care sunt prevăzute mai multe reuniuni ale miniştrilor celor 27 de state membre ale Uniunii Europene în sediul instituţiei, relatează Reuters.

Persoana al cărei test a ieşit pozitiv a fost contaminată în Belgia şi lucrează la Serviciul de Securitatea Informaţiilor al Consiliului European, o insituţie europeană care are în total 3.000 de angajaţi şi care găzduieşte reuniunile ministeriale şi summiturile liderilor Uniunii.

Miniştrii de Interne din statele membre UE participă miercuri la o reuniune extraodinară pe tema crizei migraţiei, după deciia Turciei de a nu mai împiedica migranţii să treacăîn Europa.

Colegii lor din Sănătate urmează să discute vineri, în aceeaşi clădire, măsuri de adoptat împotriva epidemiei noului coronavirus covid-19.

Un purtător de cuvânt al Consiliului a anunţat miercuri că aceste reuniuni nu au fost anulate, pentru că nu există vreun risc sanitar la adresa participanţilor.

”Nu ar urma să aibă loc vreo întrerupere a activităţii instituţiilor noastre”, a subliniat el, adăugând că această decizie respectă protocoalele Organizaţiei Mondiale ale Sănătăţii (OMS).

Altă instanţă comunitară - Agenţia Europeană a Apărării - a semnalat miercuri un caz de contaminare cu covid-19 în rândul personalului său. Este vorba despre un bărbat care a fost recent în nordul Italiei.

Potrivit unui oficial UE, cei doi funcţionari europeni contaminaţi cu noul coronavirus s-au întâlnit în ultimele zile.

Sursa : news.ro

Turcia desfăşoară forţele speciale din poliţie la frontieră pentru a împiedica Grecia să respingă migranţi... Putin şi Erdogan încearcă să potolească tensiunile în Siria, unde planează ameniţarea unui război direct între Rusia şi ...
Horoscopul zen al lunii iunie. Cum reușesc nativii să treacă peste probleme în această vară
Dacă nu credeai până acum, există chiar și un horoscop zen al lunii iunie. De fapt, îl...
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023. Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu adevărat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 iunie 2023 spune că Gemenii sunt sfătuiți să facă ce le place cu...
Parteneri
Ciambella cu cireșe și cocos. Rețetă de prăjitură din bucătăria italiană
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x