Antena Căutare

Doi militari uciși într-un atentat cu mașină capcană într-o provincie kurdă din sud-estul Turciei

Doi militari au fost uciși și alți patru răniți sâmbătă seara într-un atentat cu mașină capcană care a explodat în momentul trecerii unui convoi militar în provincia kurdă Diyarbakir, din sud-estul Turciei, au anunțat autoritățile locale, relatează AFP.

Doi militari uciși într-un atentat cu mașină capcană într-o provincie kurdă din sud-estul Turciei
| independent.md

Doi militari au fost uciși și alți patru răniți sâmbătă seara într-un atentat cu mașină capcană care a explodat în momentul trecerii unui convoi militar în provincia kurdă Diyarbakir, din sud-estul Turciei, au anunțat autoritățile locale, relatează Agerpres.

Acest atentat, care nu a fost imediat revendicat, a avut loc după ce forțele aeriene turce au lansat sâmbătă o serie de bombardamente asupra bazelor rebelilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului.

Potrivit unui comunicat al guvernoratului provinciei, mașina capcană a explodat în districtul Lice în momentul sosirii unui convoi de jandarmi chemați în zonă pentru un incendiu de mașină, provocând moartea a doi militari și rănirea altor patru.

"O operațiune de amploare a fost lansată în regiune pentru găsirea autorilor acestui atac", se menționează în comunicat.

PKK a calificat sâmbătă drept o "agresiune" bombardamentele lansate de armata turcă asupra bazelor sale și a afirmat că au fost "încălcate condițiile de încetare a focului" între luptătorii săi și forțele de securitate turce, valabile din martie 2013. Guvernul de la Ankara a ordonat aceste lovituri aeriene după o serie de atacuri atribuite în ultimele zile militanților PKK împotriva polițiștilor turci.

S-au născut libere, dar cresc în pușcărie. 800 de suflete până la 12 ani. COPIII ZĂBRELELOR... Accident teribil într-un centru comercial! O femeie de 30 de ani a murit din cauza unei defecțiuni a scării rulante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x