Antena Căutare

Donald Trump a confundat statele Kansas şi Missouri într-un mesaj de felicitare pe Twitter după finala Super Bowl

Preşedintele american a felicitat duminică statul Kansas pentru victoria echipei Kansas City Chiefs în finala ligii profesioniste de fotbal american NFL, Super Bowl, de fapt oraşul aflându-se în statul Missouri, notează AFP.

Contul oficial al preşedintelui a corectat rapid mesajul şi a înlocuit Kansas cu Missouri, dar numeroşi internauţi şi mai multe canale media americane au avut timp să facă capturi de ecran cu mesajul original.

Din punct de vedere tehnic, Kansas City a fost fondat la confluenţa fluviilor Kansas şi Missouri. Frontiera dintre cele două state se situează în mijlocul aceleiaşi aglomerări urbane, cu administraţie atât în Kansas, cât şi în Missouri. Dezvoltarea economică în partea situată în Missouri a fost mai importantă faţă de vecinul său.

"Mulţi oameni vorbesc de faptul că Kansas se situează în două State, dar doar Donald Trump face ceva în această privinţă", l-a ironizat pe Twitter editorialistul New York Magazine Josh Barro.

"Acest mesaj este şocant. Nu pot să cred că Trump ştie că statul Kansas este situat în SUA", a scris Matt Oswalt.

Nu este prima dată când Trump face confuzii pe Twitter.

Potrivit The Guardian, care citează un studiu al Factba.se, preşedintele american a făcut 188 greşeli de scriere de când a fost ales la Casa Albă, adică o greşeală la fiecare cinci zile.

Preşedintele american a mers în Kansas (Missouri) în decembrie 2018 pentru a lua parte la o conferinţă a Project Safe Neighborhoods, un program al ministerului american al Justiţiei pentru combaterea violenţei şi criminalităţii.

În finală, Kansas City Chiefs a obţinut al doilea succes după 50 de ani, învingând, cu scorul de 31-20, formaţia San Francisco 49ers.

Echipa din San Francisco a condus cu 20-10 înaintea ultimului sfert, dar Patrick Mahomes (24 ani) a dat tonul revenirii. Cu două touchdown-uri şi două intercepţii, Mahomes a fost ales cel mai bun jucător al finalei, devenind cel mai tânăr quaterback desemnat MVP.

Acesta a fost sezonul cu numărul 100 al NFL.

Sursa : news.ro

Femeie rănită prin împuşcare de poliţie în Belgia după un atac cu cuţitul asupra unor trecători... Zeci de urși koala au fost rași cu buldozerul, într-o pădure de eucalipt din Australia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x