Antena Căutare

Ecourile "razboiului" din Parlamentul Romaniei, in presa internationala

"Razboiul" dintre presedintele de centru-dreapta Traian Basescu si guvernarea de centru-stanga din Romania ocupa spatii largi in presa din intreaga lume.

France Press (AFP) noteaza ca noua coalitie aflata la putere in Romania a lansat o ofensiva, marti, in razboiul cu presedintele, revocand presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, un vot contestat si calificat drept "lovitura de stat" de opozitie. Presa romaneasca evoca un "Blitzkrieg" al puterii, pentru a putea controla institutiile inca detinute de opozitie, in timp ce numeroase organizatii neguvernamentale, intre care Fundatia Soros, sunt ingrijorate, de o saptamana, de "presiunile Guvernului asupra vocilor si institutiilor independente", adauga AFP, subliniind ca Romania se confrunta cu o coabitare delicata de la inceputul lui mai, cand USL a preluat guvernarea, dupa indepartarea precedentului Guvern de centru-dreapta in urma unei motiuni de cenzura.

Razboiul s-a deschis in Romania intre noua coalitie de centru-stanga aflata la putere, Uniunea Social Liberala (USL), si presedintele de centru-dreapta, Traian Basescu, scrie cotidianul Le Monde, iar majoritatea publicatiilor din Franta, fie ca sunt nationale (Le Parisien, Le Nouvel Observateur, L'Express, Le Point) sau regionale, preiau si ele comentariul AFP.

Associated Press, preluata de numeroase publicatii si posturi de televiziune americane sau din Asia, relateaza ca ambasadorul SUA la Bucuresti si-a exprimat "ingrijorarea profunda" cu privire la amenintarile la adresa "independentei institutiilor democratice" in aceasta tara din estul Europei.
Iar Reuters, care se concentreaza in special pe ingrijorarile manifestate de Curtea Constitutionala si pe actiunile celor doua tabere aflate in conflict, citeaza analisti ce sustin ca actiunile USL ameninta statul de drept si separarea puterilor in stat.

Perchezitii la domiciliul ai biroul lui Nicolas Sarkozy, in dosarul Bettencourt... FOTO! Cum aratau in liceu unii dintre cei mai mari politicieni americani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x