Antena Căutare

Egipt: Noi proteste la Cairo - Fratii musulmani revendica presedintia

Faimoasa Piata Tahrir din Cairo a fost din nou scena unui protest la adresa regimului care conduce tara. De aceasta data, egiptenii au ocupat centrul Capitalei in semn de protest fata de nerecunoasterea rezultatului alegerilor prezidentiale. Scrutinul a fost castigat, teoretic, de candidatul extremistilor islamisti, dar consiliul militar aflat la putere nu a oficializat alegerea egiptenilor. Oamenii au iesit in strada la apelul formatiunii Fratii Musulmani, care a amenintat puterea cu o "confruntare cu poporul" in cazul in care candidatul lor nu este recunoscut ca invingator al prezidentialelor.

Consiliul Suprem al Fortelor Armate (CSFA), aflat la putere in Egipt, a criticat anuntarea unor rezultate neoficiale in urma alegerilor prezidentiale si a anuntat vineri, intr-un comunicat, ca va actiona cu "fermitate" impotriva oricarei atingeri la adresa intereselor publice si private.

In opinia CSFA, aceste rezultate neoficiale au produs tensiuni de strada, dupa ce candidatul Fratilor Musulmani Mohamed Morsi si fostul premier al lui Hosni Mubarak Ahmed Shafiq si-au proclamat fiecare in parte victoria, inaintea anuntului oficial al Comisiei Electorale.

Armata "va actiona cu cea mai mare fermitate fata de orice incercare de a aduce atingere intereselor publice si private", a anuntat CSFA in acest comunicat, citit la postul national de televiziune.

VIDEO! Tentativa de sinucidere a lui Nastase in presa internationala... Biserica Nasterii Domnului din Betleem, in patrimoniul UNESCO. Decizia a starnit controverse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x